3
5
2
???????????????????????????????
4
6
7
8
Αναχώρηση:

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

6 Ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 330 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 395 €

«ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2020″

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

«Οδοιπορικό Μνήμης» στην ΙΜΒΡΟ – ΤΕΝΕΔΟ – ΤΡΟΙΑ

ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ – ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ – ΚΑΒΑΛΑ

1η Ημέρα (05/06): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Κομοτηνή

Συγκέντρωση κι αναχώρηση νωρίς το πρωί με ενδιάμεσες στάσεις για την Κομοτηνή. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερο βράδυ για περιήγηση και διασκέδαση στην πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα (06/06): Κομοτηνή – Καλλίπολης – Τροία – Τσανάκκαλε

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και διέλευση των συνόρων (απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου). Μέσω Κεσσάνης θα φτάσουμε στην «όμορφη πόλη» Gelibolu – Καλλίπολη, πατρίδα της Σοφίας Βέμπο και αιώνιος προμαχώνας της Κωνσταντινούπολης, με πλούσια πολεμική και όχι μόνο Ιστορία. Χρόνος για βόλτα, καφέ και επίσκεψη στο Μουσείο Πίρι Ρέϊς, του διάσημου ναυάρχου του 16ου αιώνα. Διέλευση του Ελλησπόντου με πλοιάριο για Λάμψακο και φτάνουμε πλέον στην Ασιατική πλευρά με προορισμό την Τροία, το Ομηρικό Ίλιον κάτω από το όρος Ίδα της Φρυγίας. Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο της πόλης του Βασιλιά Πρίαμου που πρώτος ξανάφερε στο φως ο Ερρίκος Σλήμαν στα 1870 και συνέχισε να ερευνά στα νεότερα χρόνια ο Κόρφμαν (1988-2005). Θα δούμε και το αντίγραφο του Δούρειου Ίππου πριν πάρουμε το δρόμο για το παραθαλάσσιο Τσανάκκαλε. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα (07/06): Τσανάκκαλε – Τένεδος – Τσανάκκαλε

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για το Γκεϊκλί, όπου θα πάρουμε το καράβι για την Τένεδο. Άφιξη και περιήγηση περπατώντας στην πόλη με το φαρδύ πλακόστρωτο και τα σπουδαία αξιοθέατα. Θα επισκεφτούμε την Εκκλησία της Θεοτόκου στην παλιά Ελληνική Γειτονιά, αλλά και το Γενοβέζικο κάστρο του 1.100 μΧ που δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού. Απέναντι από τη μεγάλη πλατεία βρίσκεται η ανοιχτή αγορά. Εδώ χτυπά η καρδιά του νησιού, ντόπιοι και επισκέπτες έρχονται για να ψωνίσουν, να χαλαρώσουν, να πιούν ένα παγωμένο χυμό στην πυκνή σκιά των δέντρων. Το απόγευμα αναχώρηση για το λιμάνι και επιστροφή στο Τσανάκκαλε. Άφιξη στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα (08/06): Τσανάκκαλε – Ίμβρος – Τσανάκκαλε

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για το Καμπάτεπε, όπου θα πάρουμε το καράβι για την Ίμβρο. Φτάνουμε στο Κουζούλιμανι – Άγιος Κήρυκος και περιήγηση στο νησί ακολουθώντας το δρόμο μέχρι τα χωριά Σχοινούδι (Sirinkoy) και Αγρίδια. Επόμενη στάση στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, το σημερινό ΖεϊτινλίΚόϋ που σημαίνει ελαιώνας και είναι η γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. Θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και το σχολείο που επαναλειτούργησε μετά από πολλά χρόνια, στο οποίο φοίτησε ο Πατριάρχης. Αργότερα, επίσκεψη στην ομώνυμη πρωτεύουσα του νησιού με την εκκλησία της Παναγιάς. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και φαγητό σε κάποιο από τα ελληνικά ταβερνάκια. Το απόγευμα αναχώρηση για το λιμάνι και επιστροφή στο Τσανάκκαλε. Άφιξη στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα (09/06): Τσανάκκαλε – Καβάλα

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για την Καβάλα. Στάση για φωτογραφίες στο πιο πρόσφατο αντίγραφο του Δούρειου Ίππου που έκαναν δώρο στην πόλη οι συντελεστές της χολιγουντιανής ταινίας «Τροία». Περνάμε και πάλι τον Ελλήσποντο με κατεύθυνση τα σύνορα των Κήπων και από εκεί για την πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη της Καβάλας, με τη χαρακτηριστική μακεδονίτικη αρχιτεκτονική. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η Ημέρα (10/06): Καβάλα – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Μετά το πρωινό θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της πόλης της Καβάλας. Εδώ δεσπόζουν το υδραγωγείο, το Δημαρχείο, τα καπνομάγαζα, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου και το Ιμαρέτ, το σπίτι του Μοχάμεντ Αλί, ο έφιππος ανδριάντας του, καθώς και ο μικρός Φάρος δίπλα στο ναό της Παναγίας. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και ακολουθούμε τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

11
22
33
Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Περιλαμβάνονται
 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Μία (1) διανυκτέρευση στην Κομοτηνή, στο ξενοδοχείο Chris & Eve Hotel 4* με ημιδιατροφή.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Τσανάκκαλε, στο ξενοδοχείο Helen Hotel 3* με ημιδιατροφή.
 • Μία (1) διανυκτέρευση στην Καβάλα, στο ξενοδοχείο Lucy Hotel 5* με ημιδιατροφή.
 • Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια εκδρομέων και πούλμαν Καλλίπολη – Λάμψακος & Λάμψακος – Καλλίπολη.
 • Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια εκδρομέων και πούλμαν Γκεϊκλί – Τένεδος & Τένεδος – Γκεϊκλί.
 • Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια εκδρομέων και πούλμαν Καμπάτεπε – Ίμβρος & Ίμβρος – Καμπάτεπε.
 • Έμπειρος πιστοποιημένος ξεναγός.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία της Ελλάδας (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 3,00€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση για ξενοδοχείο 4* / 4,00€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση για ξενοδοχείο 5* και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο απευθείας από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.