lake_sandanski
philippoupolis
Borovets
veliko-tarnovo
veliko-tarnovo2
varna-1
varna-2
nesebar
burgas
Αναχώρηση:

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

9 ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 599,00 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 799,00 €

«Γνωρίστε τον Ελληνισμό της Ανατολικής Ρωμυλίας

με την Εταιρεία Γενικού Τουρισμού Timothy’s Family

και το φιλόλογο κο Θοδωρή Κοντάρα»

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

ΜΕΓΑΛΟ ΤΥΡΝΟΒΟ – ΒΑΡΝΑ – ΠΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

1η ημέρα: Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Σαντάνσκι

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί. Ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό καθ’ οδόν. Άφιξη στον Προμαχώνα και διέλευση των συνόρων μετά από τον έλεγχο. Άφιξη στο Σαντάνσκι και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Σαντάνσκι – Φιλιππούπολη

Αναχώρηση μετά το πρωινό από το ξενοδοχείο μας. Διασχίζουμε την εντυπωσιακή κοιλάδα του Στρυμόνα (Στρούμα) και φτάνουμε στη βορειοθρακική πρωτεύουσα, την ξακουστή Φιλιππούπολη (ελλ. Φιλιππού ή Κάστρο, τουρκ. Φελιμπέ, βουλγ. Πλόβντιβ). Περιήγηση στις ελληνικές συνοικίες της Φιλιππούς, με τα υπέροχα ξύλινα αρχοντόσπιτα των πλουσιοτάτων Ελλήνων αμπατζήδων και καφταντζήδων, καθώς και στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες και ψώνια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Φιλιππούπολη

Περιήγηση στη σπουδαιότατη ελληνική κωμόπολη του Στενημάχου (Ασένοφγκραντ), με τα ωραία σπίτια και τις βυζαντινές εκκλησιές. Προσκύνημα στο μεγαλύτερο μοναστήρι της Θράκης, τη θαυμάσια μονή της Παναγίας Πετριτζονίτισσας (Μπάτσκοβο), αυτοκρατορικό ίδρυμα των Κομνηνών. Μετά το μεσημέρι, συνέχιση της περιήγηση στις ελληνικές συνοικίες της Φιλιππούς. Επίσκεψη στις λαμπρές εκκλησίες (Αγ. Κωνσταντίνος, Αγ. Μαρίνα, Αγ. Δημήτριος) και τα τεράστια σχολεία του θρακικού Ελληνισμού (Μαράσλειο, Ζαρίφεια), στις εντυπωσιακές αρχαιότητες (αμφιθέατρο, στάδιο), στις παλιές αρμενικές και νέες βουλγαρικές συνοικίες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Φιλιππούπολη – Μεγάλο Τύρνοβο

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για τη γραφική μεσαιωνική πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Μεγάλο Τύρνοβο (βουλγ. Βελίκο Τάρνοβο), διασχίζοντας την εντυπωσιακή Κοιλάδα των Ρόδων, στη νότια πλαγιά του Αίμου (Μπαλκάν, Στάρα Πλανινά). Ανάβαση στο στρατηγικό ορεινό πέρασμα Σίπκα του Αίμου και άφιξη στο Μ. Τύρνοβο. Καθ’ οδόν μια ωραία επίσκεψη στα γραφικότατα περίχωρα του Τυρνόβου Ετάρα και Μποζέντσι, με την πανέμορφη φύση και τα ιστορικά σπίτια τους. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Μεγάλο Τύρνοβο

Μεγάλη περιήγηση στο Μ. Τύρνοβο, που είναι μια από τις γραφικότερες τοποθεσίες της Βουλγαρίας. Ανάβαση στο κάστρο του Τσάρεβετς, έδρα των Βουλγάρων τσάρων του Β’ βουλγαρικού βασιλείου, στις γειτονιές δίπλα στις όχθες του ποταμού Γιάντρα (Ασέν μαχαλά, Τραπέζιτσα), στα σοκάκια της Βαρόσα, της παλιάς πόλης με τα χαρακτηριστικά χάνια, σπίτια και μαγαζιά (Σαμοβόντσκα τσαρσίγια). Επίσκεψη στο παλιό ελληνικό χωριό Αρβανιτοχώρι (βουλγ. Αρμπανάσι), αποικία Βορειοηπειρωτών και Βλάχων του 16ου αι., έδρα των Ελλήνων αρχιερέων της Βουλγαρίας ως τα 1867, με τα ωραία σπίτια και τις μοναδικές ολοζωγράφιστες εκκλησιές (Χριστός, Αρχάγγελοι κ. ά.), από τα σπανιότερα μνημεία μεταβυζαντινής τέχνης στη Βαλκανική. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στην πόλη για ψώνια κλπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Μεγάλο Τύρνοβο – Βάρνα

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για το μεγάλο λιμάνι της Βάρνας (αρχαία Οδυσσός), τουριστικό θέρετρο της Βουλγαρίας στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο και στις ελληνικές συνοικίες, με τα εντυπωσιακά ρωμαϊκά λουτρά. Επίσκεψη στο Μπαλτσίκι (αρχ. Κρουνοί ή Διονυσόπολις), με το υπέροχο παλατάκι της Ρουμάνας βασίλισσας Μαρίας. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Βάρνα – Μεσημβρία – Πύργος

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για τον Πύργο (Μπουργκάς). Καθ’ οδόν μεγάλη περιήγηση στην αρχαιότατη ελληνική πόλη Μεσημβρία (Μεσέβρια, Νέσεμπαρ) με τη βαριά ιστορία, το δραστήριο Ελληνισμό, τα ωραία μαυροθαλασσίτικα σπίτια και τις μοναδικές βυζαντινές εκκλησιές, μνημεία παγκόσμιας σημασίας. Η Μεσέβρια είναι μια πόλη-μουσείο με ιστορία 3.000 χρόνων και από το 1983 ανακηρύχθηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο μεγαλύτερο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας. Πατρίδα του Κ. Βάρναλη, ο Πύργος διατηρεί ακόμη εντονότατες μνήμες από το πρόσφατο ελληνικό παρελθόν. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Πύργος – Σωζόπολη – Αλεξανδρούπολη

Αναχώρηση, νωρίς το πρωί, για μια αποκαλυπτική περιήγηση στην πανάρχαια ελληνική πόλη Απολλωνία – Σωζόπολη (Ζόπολη, Σοζόπολ), ακμαιότατο κέντρο του Θρακικού Ελληνισμού ως το 1925, με πολλά μνημεία και ολοζώντανη την ελληνική παρουσία μέχρι σήμερα, αφού κατοικείται ακόμη από 2.000 Έλληνες. Μετά τη σύντομη παραμονή μας στην περιοχή του Δυτικού Ευξείνου, αναχώρηση για την Αλεξανδρούπολη και πραγματοποιώντας ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Αλεξανδρούπολη – Αθήνα

Μετά το πρωινό, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, πραγματοποιώντας τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Περιλαμβάνονται
 • Η μεταφορά των εκδρομέων με ιδιόκτητα πολυτελές κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Οκτώ (8) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* και 5*, με ημιδιατροφή (πρωινό & δείπνο καθημερινά):
 • Μία (1) διανυκτέρευση στο Σαντάνσκι, στο ξενοδοχείο 4* Hotel Sveti Nikola.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Φιλιππούπολη, στο ξενοδοχείο 4* Park Hotel Plovdiv.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Μεγάλο Τύρνοβο, στο ξενοδοχείο 4* Interhotel Veliko Tarnovo.
 • Μία (1) διανυκτέρευση στη Βάρνα, στο ξενοδοχείο 5* Hotel Gallery Graphite.
 • Μία (1) διανυκτέρευση στο Μπουργκάς, στο ξενοδοχείο 5* Primoretz Grand Ηotel & Spa.
 • Μία (1) διανυκτέρευση στην Ξάνθη, στο ξενοδοχείο 3* Elena Hotel.
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης).
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Επικεφαλής της εκδρομής ο φιλόλογος κος Θοδωρής Κοντάρας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Ποτά, φιλοδωρήματα, επιπλέον γεύματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.