11
33
44
22
Αναχώρηση:

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

3 Ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 100 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 130 €

«ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»

«Ετήσιο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων»

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ

ΠΕΡΤΟΥΛΙΩΤΙΚΑ ΛΙΒΑΔΙΑ – ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΥΤΟΥΜΑ

1η Ημέρα (29/06): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Λίμνη Πλαστήρα – Τρίκαλα

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί με ενδιάμεση στάση για καφέ. Πρώτη στάση μας η Λίμνη Πλαστήρα ή αλλιώς Λίμνη Ταυρωπού. Το υπέροχο αυτό τοπίο, οφείλεται στο μυαλό και τη φαντασία κάποιων ανθρώπων, που το 1960, δημιούργησαν την τεχνητή λίμνη Μέγδοβα ή Ταυρωπού, η οποία και μετονομάστηκε σε λίμνη Πλαστήρα, λόγω του ότι αποτελούσε προσωπικό όραμα του Ν. Πλαστήρα. Το φράγμα της λίμνης είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Στάση στο φράγμα για φωτογραφίες και συνεχίζουμε μέσα από μία πανέμορφη διαδρομή για Καλύβια Πεζούλας, τον πιο οργανωμένο οικισμό, σε απόσταση αναπνοής από τη λίμνη, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό μας φαγητό. Συνεχίζουμε για Τρίκαλα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος για τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα (30/06): Περτούλι – Τρίκαλα

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για το Περτούλι. Στο Περτούλι πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου, το αντάμωμα των Σαρακατσαναίων, η μεγαλύτερη υπαίθρια πολιτιστική εκδήλωση της χώρας μας και λαμβάνει χώρα στα Περτουλιώτικα Λιβάδια. Η περιοχή έχει επιλεχθεί λόγω της γεωγραφικής της θέσης, της φυσικής ομορφιάς, αλλά και λόγω της ιστορικότητας της, αφού έχει αποδειχθεί ότι εδώ συγκεντρώνονταν τα περισσότερα Σαρακατσάνικα τσελιγκάτα. Περισσότεροι από 20.000 Σαρακατσάνοι από όλα τα μήκη και πλάτη των Βαλκανίων, συγκεντρώνονται εδώ από το 1980, στην προσπάθεια τους να διατηρήσουν την παράδοση τους και τις σχέσεις τους. Στα πλαίσια του ανταμώματος στήνονται κάτω από τα έλατα οι σαρακατσάνικες στάνες και τα κονάκια, δημιουργώντας έτσι το κατάλληλο σκηνικό για να αναβιώσουν τα έθιμα των Σαρακατσάνων. Χιλιάδες επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αναπαραστάσεις από τη νομαδική ζωή των Σαρακατσάνων, παραδοσιακούς χορούς και αθλήματα, αφηγήσεις περιστατικών από την ιστορία τους και την καθημερινή τους ζωή και τον χορό των γερόντων, που τον σέρνει ο μεγαλύτερος των γερόντων. Συμμετοχή στα δρώμενα και διασκέδαση στα Περτουλιώτικα λιβάδια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα (01/07): Ιερά Μονή Βυτουμά – Τρίκαλα – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Αναχώρηση μετά το πρωινό για να επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Βυτουμά ένα από τα χαρακτηριστικότερα και αξιολογότερα μνημεία της περιοχής Καλαμπάκας. Το μοναστήρι προσεγγίζεται από τις ανατολικές πλαγιές του Κόζιακα μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο. Χρόνος για επίσκεψη και προσκύνημα και αναχώρηση για τα Τρίκαλα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Στη συνέχεια αναχώρηση για τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση για τον απογευματινό μας καφέ. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Περιλαμβάνονται
  • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στα Τρίκαλα, στο ξενοδοχείο Litheon Hotel με πρωινό.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
  • Αρχηγός, συνοδός του Γραφείου μας.
  • Διόδια.
  • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
  • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 1,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.