666
555
777
222
444
333
111
Αναχώρηση:

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

9 Ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 830 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 1.055 €

ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΑΛΣΑΤΙΑ – ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ

«ΑΛΣΑΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ»

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΜΟΧΑΝΟ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ

ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΝ – ΛΙΜΝΗ ΤΙΤΙΖΕΕ

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΤΡΙΜΠΕΡΓΚ – ΠΑΡΜΑ – ΑΝΚΟΝΑ

1η Ημέρα: Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Μόναχο – Νυρεμβέργη

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το αεροδρόμιο Αθηνών και πτήση για Μόναχο με ΑΕGEAN. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο και περιπατητική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το ρολόι του επιβλητικού Δημαρχείου με τις 32 πολύχρωμες φιγούρες να κινούνται υπό τους ήχους 43 καμπανών, γιορτάζοντας τον γάμο του Δούκα Γουλιέλμου. θα ξεναγηθούμε στην πόλη, ξεκινώντας με το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Μονάχου Allianz Arena, το Ολυμπιακό κέντρο όπου έλαβαν χώρα οι Ολυμπιακοί αγώνες του 1972, το Μουσείο της BMW, την “Όπερα, το Πανεπιστήμιο, την Αψίδα της Νίκης κα. Κατόπιν περιπατητικά, θα δούμε την πλατεία του Καρόλου Stachus, την εκκλησία του Αγ. Μιχαήλ, τον Καθεδρικό ναό αφιερωμένο στην Παρθένο Μαρία την Frauenkirche, την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία Marienplatz με το νεογοτθικό Δημαρχείο να δεσπόζει στην καρδιά της. Εν συνεχεία, θα δούμε τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά εδώδιμων προϊόντων από όλο τον κόσμο την Viktualienmarkt και ολοκληρώνουμε με τα χειμερινά ανάκτορα της οικογένειας Βίτελσμπαχ το Residenz με τους ξεχωριστούς κήπους και την πλατεία με τα αγάλματα των 2 λιονταριών να δεσπόζουν Αποτελώντας σύμβολο της Βαυαρίας. Αναχώρηση για Νυρεμβέργη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα: Νυρεμβέργη (Ξενάγηση πόλης)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση στην ιστορική αυτή σπουδαία πόλη της Γερμανίας, τη Νυρεμβέργη, γενέτειρα του ζωγράφου και χαράκτη Άλμπρεχτ Ντίρερ (15ος-16ος αι.). Η Νυρεμβέργη υπήρξε λίκνο και έδρα του ναζισμού κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πόλη αυτή ήταν το επίσημο κέντρο των ναζί, οι οποίοι οργάνωναν εκεί τα ετήσια συνέδρια του Κόμματος από το 1933 μέχρι το 1938 και επιλέχτηκε συμβολικά για τη διεξαγωγή της Δίκης της Νυρεμβέργης (1945-1949), κατά την οποία οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης τα ανώτατα στελέχη των ναζί ως εγκληματίες πολέμου. Θεωρείται πατρίδα των παιχνιδιών, καθώς εδώ λειτουργούν πολλά εργοστάσια κατασκευής παιχνιδιών (κυρίως κούκλες), που εξάγονται σε όλο τον κόσμο. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, η οποία περιβάλλεται από μεσαιωνικά τείχη μήκους 5 χιλιομέτρων και οχυρωματικούς πύργους (σήμερα σώζονται 71 από τους 130). Ο ποταμός Πέγκνιτς (Pegnitz), που τέμνει την παλιά πόλη στα δύο, τα γραφικά γεφυράκια και οι λιθόστρωτοι δρόμοι συνθέτουν μια πανέμορφη εικόνα. Θα δούμε την Κεντρική Πλατεία, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό και γύρω τους η μεγάλη αγορά. Χρόνος ελεύθερος στα γραφικά δρομάκια της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Νυρεμβέργη. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα: Νυρεμβέργη – Χαϊδελβέργη – Στρασβούργο

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για τη Χαϊδελβέργη.  Πρωινή επίσκεψη στη συνοικία στην οποία βρίσκονται τα εντυπωσιακά κτίρια μοντέρνας αρχιτεκτονικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύντομη στάση για φωτογραφίες και συνεχίζουμε προς τα βορειοανατολικά, περνώντας πάνω από το ζωογόνο ποταμό Ρήνο, φυσικό σύνορο που η Γαλλία και η Γερμανία συχνά παραβίαζαν στη μακραίωνη αντιπαλότητά τους έως το πέρας Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Άφιξη στην Πανεπιστημιούπολη Χαϊδελβέργη, που είναι χτισμένη στις όχθες του πλωτού ποταμού Νέκαρ. Επίσκεψη του κάστρου και με τελεφερίκ (προαιρετικά) και χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην πολύβουη αγορά της πόλης, το ιστορικό κέντρο και για γεύμα. Στη συνέχεια αναχώρηση με προορισμό το Στρασβούργο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα: Στρασβούργο – Μπάντεν Μπάντεν – Στρασβούργο

Πρωινή αναχώρηση για την περιήγηση στο κέντρο της πόλης, όπου θα δούμε τον ύψους 149 μέτρων Καθεδρικό ναό της Notre Dame και το εντυπωσιακό Αστρονομικό ρολόι που βρίσκεται στο εσωτερικό του. Επίσης θα περιηγηθούμε στην κουκλίστικη «Petite France»/Μικρή Γαλλία, το ιστορικό κέντρο του Στρασβούργου, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, με τους γραφικούς δρόμους, τα ξύλινα σπιτάκια, τις λιθόστρωτες πλατείες και τις γέφυρες του ποταμού Ιλλ που διαρρέει την πόλη, στον οποίο μάλιστα η Αλσατία πιθανόν να οφείλει και το όνομά της, καθότι στα γερμανικά Elsass σημαίνει «περιοχή του Ιλλ». Επόμενος σταθμός μας θα είναι στη γραφική λουτρόπολη Μπάντεν Μπάντεν, γνωστή για τις ιαματικές πηγές, τα λουτρά του Καρακάλα, αλλά και το καζίνο, το κτίριο «κόσμημα» της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα: Στρασβούργο – Αλσατικός Δρόμος του Κρασιού – Εγκισέμ – Κολμαρ – Ρικβιρ – Στρασβούργο

Πρωινή αναχώρηση, μετά το πρωινό μας, για το γραφικό χωριό Εγκισέμ, γνωστό για τα ερείπια των τριών κάστρων του και για το υπέροχο κρασί του, καθώς το ιδιαίτερο κλίμα της περιοχής ευνοεί την αμπελοκαλλιέργεια. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στην καρδιά της Αλσατίας, θα φθάσουμε στο γοητευτικό Κολμάρ την «πρωτεύουσα αλσατικής οινοπαραγωγής», με την πλούσια μεσαιωνική και αναγεννησιακή του αρχιτεκτονική και θα καταλήξουμε στο «χωριό των αμπελουργών», το Ρικβίρ, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, φωλιασμένο πίσω από τα μεσαιωνικά του τείχη που μοιάζουν ανέπαφα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η Ημέρα: Στρασβούργο – Λίμνη Τίτιζεε – Καταρράκτες  Τρίμπεργκ – Σίνγκεν

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για να γνωρίσουμε το παραμυθένιο φυσικό τοπίο με τις αμέτρητες ομορφιές (πεύκα, έλατα, καταρράκτες, λίμνες), τις γραφικές πόλεις και χωριά με ξύλινα κουκλίστικα σαλέ του περίφημου Μέλανα Δρυμού. Φθάνουμε στην «πνιγμένη» στο πράσινο λίμνη Τίτιζεε και στους υψηλότερους καταρράκτες της Γερμανίας (163 μέτρα), στην περιοχή του Τρίμπεργκ. Άφιξη στο Σίνγκεν και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η Ημέρα: Σίνγκεν – Λουκέρνη – Πάρμα

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τον δρόμο της επιστροφής διασχίζοντας την Ευρώπη προς την Ιταλία. Στάση μας η Λουκέρνη, πόλη στην κεντρική Ελβετία, στην ακτή της λίμνης της Λουκέρνης με μια διάσημη ξύλινη γέφυρα. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας με άφιξη στην Πάρμα. Η Πάρμα διακρίνεται για την εκλεπτυσμένη αρχιτεκτονική της και φημίζεται για το Πανεπιστήμιο της, ένα από τα αρχαιότερα στον κόσμο. Η πόλη χωρίζεται στα δύο από έναν μικρό ποταμό, που φέρει και αυτός το όνομα Πάρμα. Θεμελιώθηκε από τους Ετρούσκους και το όνομά της προέρχεται από την ονομασία της στρογγυλής ασπίδας. Διανυκτέρευση.

 

8η Ημέρα:  Πάρμα – Ανκόνα – Πάτρα

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η Πάρμα είναι πατρίδα δύο διάσημων ζωγράφων, του Κορρέτζο και του Παρμιτζανίνο και η γενέτειρα του μαέστρου Αρτούρο Τοσκανίνι. Το ιστορικό της κέντρο είναι διανθισμένο με πανέμορφα κτίρια και εκκλησίες, καθώς και μια σειρά από εξαιρετικά έργα τέχνης που αντανακλούν την ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά της. Η Πάρμα είναι γνωστή για την εντυπωσιακή πλατεία Ντουόμο, που είναι και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και για το γευστικό της τυρί, την παρμεζάνα και το προσούτο. Στη μεσαιωνική πλατεία στέκει ο μεγαλοπρεπής καθεδρικός ναός ρομανικής αρχιτεκτονικής από ροζ μάρμαρο της Μπολόνια. Χρονολογείται από τον 11º αιώνα και εντυπωσιάζει η εσωτερική διακόσμηση του ναού, αφού σχεδόν κάθε γωνιά του είναι στολισμένη με τοιχογραφίες. Χρόνος για περιήγηση στην πόλη και αναχώρηση για την Ανκόνα, από όπου θα πάρουμε το πλοίο της επιστροφής. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

9η Ημέρα:  Πάτρα – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Το πρωινό θα κυλήσει όπως σε μια μικρή κρουαζιέρα στο Ιόνιο. Απογευματινή άφιξη στην Πάτρα και επιστροφή στην Αθήνα, με τις απαραίτητες στάσεις κατά τη διαδρομή. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.


Η κράτηση κατοχυρώνεται μόνον με προκαταβολή,

έως την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

(το 30% του συνολικού κόστους κατά άτομο).

Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής από τον πελάτη μετά την κράτηση,

η προκαταβολή δεν επιστρέφεται, λόγω των αεροπορικών εισιτηρίων.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Περιλαμβάνονται
 • Η μεταφορά των εκδρομέων με ιδιόκτητο πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με πρωινό.
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης για πτήσεις βάσει προγράμματος ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ με Aegean (08:35 – 10:15).
 • 1 αποσκευή έως 23 κιλά και 1 χειραποσκευή έως 8 κιλά.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε εσωτερικές τετράκλινες καμπίνες Ανκόνα – Πάτρα, με την εταιρεία Grimaldi Lines.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του Γραφείου, καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
 • Ελληνόφωνος συνοδός στη διάρκεια του ταξιδιού.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.