5
4
3
1
Αναχώρηση:

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

2 Ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 95 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 105 €

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ στην ΑΝΔΡΟ

Μένητες – Μπατσί – Κόρθι – Γαύριο

1η Ημέρα: Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Άνδρος – Μένητες – Χώρα – Μπατσί

Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί για το λιμάνι της Ραφήνας. Άφιξη και άμεση επιβίβαση στο πλοίο (07.55). Άφιξη στο Γαύριο, λιμάνι της Άνδρου. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τον πανέμορφο, προστατευόμενο παραδοσιακό οικισμό, τους Μένητες, όπου πέτρινες κατοικίες και πυργόσπιτα, θα μας κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Χρόνος ελεύθερος για να ξεδιψάσουμε με το δροσερό νερό που αναβλύζει από μαρμάρινα κεφάλια λεόντων. Συνεχίζοντας θα επισκεφθούμε τη Χώρα της Άνδρου, πατρίδα φημισμένων εφοπλιστών και καπεταναίων. Δεν μοιάζει καθόλου με κυκλαδίτικη πρωτεύουσα, καθώς διατηρεί την αίγλη της και τη σεμνή μεγαλοπρέπειά της. Όμορφα νεοκλασικά αρχοντικά και σπίτια, πλακόστρωτα, πλατείες, γραφικά σοκάκια, ωραίες εκκλησίες και πολύ ενδιαφέροντα μουσεία. Περιήγηση στη Χώρα και ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Ναυτικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και την μαρμαρόστρωτη πλατεία, στην οποία δεσπόζει το ορειχάλκινο άγαλμα του Αφανούς Ναύτη. Αναχώρηση για το Μπατσί, άφιξη στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για τακτοποίηση στα δωμάτια. Προαιρετική βραδινή έξοδος. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα: Κόρθι – Άνω Γαύριο – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τον Όρμο Κορθίου, όπου θα επισκεφτούμε μια από τις πιο χαρακτηριστικές και δημοφιλείς παραλίες της Άνδρου «της γριάς το πήδημα». Συγκεντρώνει τα βλέμματα πολλών, όχι μόνο για τη μοναδικού κάλλους αμμουδιά της, αλλά και για το όνομά της και τον μύθο που αυτό κουβαλάει. Οριστική εξήγηση δεν υπάρχει, ωστόσο υπάρχουν τρεις δημοφιλείς εκδοχές του μύθου, και εμείς θα αφήσουμε τον καθένα να επιλέξει. Αναχώρηση για το Άνω Γαύριο, όπου θα απολαύσουμε μια υπέροχη θεά στην κοιλάδα και μακριά στη θάλασσα μέχρι της ακτές της Αττικής. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το λιμάνι του Γαυρίου. Χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία βόλτα στο νησί και μεσημεριανό φαγητό. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για το λιμάνι της Ραφήνας (18.45). Άφιξη με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Περιλαμβάνονται
  • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελές ιδιόκτητο κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης Ραφήνα – Άνδρος – Ραφήνα.
  • Μια (1) διανυκτέρευση στο Μπατσί, στο ξενοδοχείο Χρυσή Ακτή με πρωινό.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
  • Αρχηγός, συνοδός του Γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
  • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 1,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.