1
5
3
2
Αναχώρηση:

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

2 Ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 75 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 85 €

ΔΟΜΟΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ

Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΟΜΒΡΙΑΚΗΣ – ΕΘΙΜΟ «ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ»

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΙΤΗΣ – ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΥΠΑΤΗΣ

 

1η Ημέρα (28/05): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Ι.Μ. Αγ. Αθανασίου Ομβριακής – Λαμία – Έθιμο «Κουρμπάνι»

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί με προορισμό το Δομοκό, με ενδιάμεση στάση για καφέ. Πρώτη μας επίσκεψη η Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Ομβριακής. Πρόκειται για ναό βυζαντινού ρυθμού με διακόσμηση κατά το σύστημα των βυζαντινών. Ο ναός, αν και στο παρελθόν είχε υποστεί σοβαρές ζημιές  (είχε πυρποληθεί από τους Τούρκους τον Μάιο του 1897 και είχε καταστραφεί μέρος αυτού από τον μεγάλο σεισμό της 30ης Απριλίου 1954) ακόμη και σήμερα ξεχωρίζει για τη μεγαλοπρέπεια και τον σεβασμό που εμπνέει ο εσωτερικός του χώρος. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν ο νάρθηκας του ναού, ο οποίος αναπαριστά τη δευτέρα παρουσία, καθώς και οι τοιχογραφίες του εσωτερικού του ναού. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και πανοραμική ξενάγηση στο κέντρο της Λαμίας. Χρόνος για μεσημεριανό φαγητό. Αναχώρηση για το Δομοκό, όπου θα έχουμε χρόνο να συμμετάσχουμε στο έθιμο «Κουρμπάνι». Το Κουρμπάνι είναι παραδοσιακή εκδήλωση η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο την ημέρα της Αναλήψεως στον χώρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Κουρμπάνι σημαίνει θυσία και σύμφωνα με τη παράδοση το έθιμο διατηρείται από την Ανατολική Ρωμυλία, όπου θυσιαζόταν ένα ελάφι και μετά γινόταν αγώνες πάλης. Από το 2007 τελείται και πάλι στο χώρο της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, με άφθονο δωρεάν φαγητό (πλιγούρι με κρέας – προβατίνα) μαγειρεμένο μέσα σε μεγάλα καζάνια, κρασί και χορό με τοπικά παραδοσιακά τραγούδια. Το βράδυ άφιξη στο ξενοδοχείο μας στη Λαμία. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα (29/05): Ι.Μ. Αγάθωνος – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Οίτης – Αστεροσκοπείο Υπάτης – Αθήνα (Νέα Μάκρη) 

Αναχώρηση μετά το πρωινό για την Ιερά Μονή Αγάθωνος, η οποία έχει κτισθεί τον 15ο αιώνα στην πλαγιά του όρους Οίτη, κοντά στην περιοχή της Υπάτης σε υψόμετρο 533 μ. και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα βυζαντινής τεχνοτροπίας. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα. Μέσα στο χώρο του μοναστηριού θα επισκεφτούμε και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε το Πλανητάριο – Αστεροσκοπείο Υπάτης, το οποίο σήμερα είναι το τρίτο στην Ελλάδα, μετά το «Ευγενίδειο» και το «Νόησις». Χρόνος για ξενάγηση και παρακολούθηση βιντεοπροβολής στον θόλο. Ελεύθερος χρόνος για το μεσημεριανό μας φαγητό στις ταβέρνες του χωριού. Επιστροφή το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Περιλαμβάνονται
  • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Μία (1) διανυκτέρευση στη Λαμία, στο ξενοδοχείο Athina Hotel 3* με πρωινό.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
  • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
  • Τοπικός ξεναγός και αρχαιολόγος.
  • Διόδια.
  • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
  • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 1,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.