4
5
3
1
2
Αναχώρηση:

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

2 Ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 100 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 115 €

ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΘΝΟΥ

1η ημέρα: Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Δρυοπίδα – Παναγιά Κανάλα

Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί για το λιμάνι του Λαυρίου και από εκεί  επιβίβαση στο καράβιμε προορισμό την όμορφη Κύθνο (08.15). Άφιξη στο λιμάνι Μέριχα (09.55) και αναχώρηση την εκκλησία της Παναγιάς Κανάλας. Χρόνος για προσκύνημα στη θαυματουργή εικόνα, η οποία οφείλει την ονομασία της στο στενό κανάλι ανάμεσα στη Κύθνο και την  Σέριφο όπου και βρέθηκε από ντόπιους ψαράδες. Συνεχίζουμε για το νοτιότερο τμήμα του νησιού όπου και θα συναντήσουμε την αμμουδερή παραλία Αγίου Δημητρίου με τα μεγάλα αλμυρίκια όπου και θα παραμείνουμε για μπάνιο και γεύμα. Το απόγευμα αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, στον γραφικό όρμο Λουτρά όπου βρίσκονται και οι δύο θερμές πηγές, μοναδικές στις Κυκλάδες και  με θερμοκρασίες  άνω των 52 βαθμών Κελσίου. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Οικισμός Δρυοπίδας – Σπήλαιο Καταφύκι – Βρυόκαστρο – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για τον οικισμό Δρυοπίδαςπου ζούσαν οι Δρύοπες (πρώτοι κάτοικοι του νησιού) και είναι γνωστός για την ιδιαίτερη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική του με τα ομοιόμορφα διώροφα σπίτια. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο Καταφύκι. Όπως καταδεικνύει και το όνομα του, το Σπήλαιο αποτέλεσε σε διάφορες ιστορικές στιγμές καταφύγιο για τους κατοίκους του νησιού προκειμένου να προφυλαχθούν από τις εκάστοτε εχθρικές επιθέσεις που δέχθηκαν από Φράγκους, Τούρκους και άλλους επιδρομείς. Υποστηρίζεται μάλιστα πως το σπήλαιο είχε συνδεθεί και με θρησκευτικές τελετουργίες του νησιού, καθώς σύμφωνα με γραπτές πηγές, μετά την Ανάσταση γλεντούσαν και χόρευαν στη «μεγάλη πλατεία» του Σπηλαίου οι κάτοικοι του χωριού. Στη συνέχεια, αναχώρηση για Βρυόκαστρο, το οποίο θεωρείται η αρχαία πρωτεύουσα του νησιού της Κύθνου. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και καφέ και στη συνέχεια επιβίβαση στο καράβι για Λαύριο (18.30). Άφιξη στο λιμάνι (20.10) και αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Περιλαμβάνονται
 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελές ιδιόκτητο κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Μία (1) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Meltemi Hotel Kythnos, με πρωινό.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Λαύριο – Κύθνος – Λαύριο.
 • Αρχηγός, συνοδός του Γραφείου μας.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 1,5€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Ποτά, φιλοδωρήματα, επιπλέον γεύματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.