5
paranestion
nestos
xanthi
4
2
1
Αναχώρηση:

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

4 ημέρες

Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 215,00 €
Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 170,00 €

«ΦΩΤΑ 2018″

ΔΡΑΜΑ – ΞΑΝΘΗ – ΚΑΒΑΛΑ

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ «ΕΘΙΜΟ ΑΡΑΠΗΔΩΝ»

«ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ»

1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ) – ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΔΡΑΜΑ «ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ»

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί για τη Δράμα, με ενδιάμεση στάση για να απολαύσουμε τον πρωινό μας καφέ. Χρόνος ελεύθερος και επόμενος σταθμός μας η παραλία Κατερίνης, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό φαγητό. Στην συνέχεια η Εγνατία οδός θα μας οδηγήσει στον τελικό μας προορισμό για σήμερα, τη Δράμα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, στο κέντρο της πόλης. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Προαιρετική βραδινή έξοδος στην «Ονειρούπολη Δράμας». Ο Δημοτικός Κήπος και η Κεντρική Πλατεία της πόλης, μεταμορφώνονται σε παραμυθένια σκηνικά και όλοι οι επισκέπτες είναι πρωταγωνιστές, στο απόλυτο χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα: ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ – ΤΡΕΝΑΚΙ ΝΕΣΤΟΥ – ΞΑΝΘΗ «ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ»

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το σιδηροδρομικό σταθμό στο Παρανέστι. Εκεί θα επιβιβαστούμε στο γραφικό τρενάκι της κοιλάδας Νέστου. Πυκνή βλάστηση, ζαρκάδια και πουλιά συνθέτουν το τοπίο που θα απολαύσουμε. Η διαδρομή αυτή που πραγματοποιεί το τρένο είναι μια μοναδική εμπειρία που κανένα άλλο μεταφορικό μέσο δε μπορεί να προσφέρει. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην Παλιά Πόλη Ξάνθης. Η Παλιά Πόλη είναι ένας τόπος μοναδικός και πολύτιμο πολιτιστικό κεφάλαιο για την σημερινή πόλη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Στην Παλιά Πόλη υπάρχουν 1.200 χαρακτηρισμένα διατηρητέα κτίσματα. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα: ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ «ΕΘΙΜΟ ΑΡΑΠΗΔΩΝ»

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για να παρακολουθήσουμε τον αγιασμό των υδάτων. Έπειτα, θα παρακολουθήσουμε το έθιμο των «Αράπηδων», όπου μέλη της τσέτας (ομάδα τελεστών) παίρνουν την ευλογία από τον παπά. Πρόσωπα της τσέτας είναι οι «Αράπηδες», άντρες ντυμένοι με φλοκωτές κάπες (παλαιότερα με προβιές) και κεφαλοστολές από δέρμα κατσίκας (παλαιότερα προβάτου). Στο κεφάλι, δένουν ένα μαντήλι και στα χέρια τους κρατούν ένα ξύλινο σπαθί. Στη μέση κρεμούν κουδούνια, τρία μεγάλα μπατάλια συνταιριασμένα, ώστε ο ήχος τους να είναι αρμονικός. Συνοδεία μακεδονικής λύρας και νταχαρέδων (παραδοσιακών κρουστών) η τσέτα κάνει τη «γύρα» του χωριού, περνώντας από τα σπίτια, χορεύοντας, ευχόμενη υγεία και ευημερία στις οικογένειες. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Προαιρετική βραδινή έξοδος. Διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα: ΔΡΑΜΑ –  ΚΑΒΑΛΑ – ΑΘΗΝΑ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ)

Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για να επισκεφτούμε το βαπτιστήριο Αγίας Λυδίας στις όχθες του Ζυγάκτη ποταμού, στο σημείο όπου βαπτίστηκε η πρώτη Ευρωπαία Χριστιανή από τον Απόστολο Παύλο. Στον ιερό τόπο της βαπτίσεως της ύψωσε Ναό – Βαπτιστήριο, όπως και στην παρακείμενη όχθη του ποταμού Ζυγάκτη καθιέρωσε υπαίθριο Βαπτιστήριο, όμοιο με εκείνα που σώζονται στις παλαιοχριστιανικές Βασιλικές των Φιλίππων. Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής, θα έχουμε στάση και ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό φαγητό και καφέ. Άφιξη αργά το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Περιλαμβάνονται
 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή ιδιόκτητα κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Δράμα, στο ξενοδοχείο Marianna Hotel 3* με πρωινό.
 • Τοπικός ξεναγός στην Παλιά Πόλη Ξάνθης.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός του Γραφείου μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 1,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Εισιτήριο τρένου για την Παρανέστια διαδρομή.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Ποτά, φιλοδωρήματα, επιπλέον γεύματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.