volaks-tinos4
tinos-pirgos
tinos
Tinos_panagia
2
1
3
4
Αναχώρηση:

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

3 Ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 185 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 275 €

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ στην ΤΗΝΟ

 «Προαιρετική Κρουαζιέρα ΔΗΛΟ – ΜΥΚΟΝΟ»

1η Ημέρα (23/08): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Ραφήνα – Τήνος – Ιερά Μονή Πελαγίας – Πύργος – Πάνορμος

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Ραφήνας. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για το νησί της Μεγαλόχαρης (07.55). Άφιξη στο νησί (11.35) και άμεση αναχώρηση για ένα σημαντικό προσκύνημα του νησιού, την Ιερά Μονή Πελαγίας. Συνεχίζουμε για τον Πύργο, ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Τήνου. Εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα για όποιον το επιθυμεί να επισκεφθεί το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας και να απολαύσει τον καφέ του στην όμορφη πλατεία. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο παραλιακό χωρίο Πάνορμος, όπου θα παραμείνουμε για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό. Στη συνέχεια άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην πόλη της Τήνου, τακτοποίηση τα δωμάτια και χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα (24/08): Κάστρο Εξωμβούργου – Καρδιανή – Υστέρνια

Αναχώρηση μετά το πρωινό για να επισκεφτούμε το Κάστρο του Εξώμβουργου. Η σημερινή ονομασία του γρανιτένιου λόφου, όπου βρισκόταν κάποτε οικοδομημένη η μεσαιωνική πρωτεύουσα της Τήνου οφείλεται στο ομώνυμο ερειπωμένο χωριό που δημιούργησαν οι άστεγοι κάτοικοι της πόλης του Κάστρου, όταν αυτή κατεδαφίστηκε στα 1715 από τους Τούρκους. Συνεχίζουμε για την Καρδιανή, ένα παραδοσιακό χωριό με πλακόστρωτα σοκάκια, μικρά λευκά σπίτια, καμάρες, μαρμάρινες βρύσες και πολλά ακόμη χαρακτηριστικά που το κάνουν μοναδικό. Στο χωριό θα δούμε τον καθολικό ναό Γενέθλια της Θεοτόκου – Κιουρά και τον ορθόδοξο ναό της Αγίας Τριάδας με το εντυπωσιακό μαρμάρινο κωδωνοστάσιο. Αναχωρούμε για το χωριό Υστέρνια, το οποίο είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στη πλαγιά Μεροβίγλια, κάτι που αυτόματα του δίνει το ασυναγώνιστο «χαρτί» της πανοραμικής θέας στο Αιγαίο πέλαγο και τη γειτονική Σύρο. Η μαρμαρογλυπτική κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο και εδώ, καθώς είναι το δεύτερο σημαντικότερο κέντρο μαρμαροτεχνίας της Τήνου μετά τον ιστορικό Πύργο. Οι Μύλοι των Υστερνίων, διατηρητέα μνημεία και από τις πιο εντυπωσιακές ατραξιόν του χωριού, αποτελούν γνήσιο δείγμα της λαϊκής τέχνης του νησιού. Επιστροφή στην πόλη και στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερο βράδυ. Διανυκτέρευση.

 

ή εναλλακτικά (προαιρετική Κρουαζιέρα)

 

2η Ημέρα (24/08): Προαιρετική Κρουαζιέρα σε Δήλο και Μύκονο

Αναχώρηση μετά το πρωινό (10.00), για όσους επιθυμούν να επισκεφτούν τη Δήλο, τόπο γέννησης του Απόλλωνα, της Λητώς και της Αρτέμιδας. Θα έχουμε τρίωρη παραμονή για ξενάγηση από πιστοποιημένο ξεναγό στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στον απέραντο αρχαιολογικό χώρο του πιο σημαντικού θρησκευτικού, προσκυνηματικού και πολιτικού κέντρου του Αρχαίου Ελληνισμού και έδρα αμφικτυονίας των νησιών του Αιγαίου. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το παλιό λιμάνι της Μυκόνου. Παραμονή στο νησί της απαράμιλλης κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής για περίπου τρεις ώρες. Γραφικά σοκάκια, πανέμορφοι ανεμόμυλοι, ενδιαφέροντα μουσεία και μαγικές παραλίες. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια επιβίβαση (περίπου 17.30) για επιστροφή στην Τήνο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για ξεκούραση. Ελεύθερο βράδυ. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα (25/08): Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας - Ιερά Μονή Πελαγίας -Ταραμπάδος – Κτικάδος – Ραφήνα – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Αναχώρηση μετά το πρωινό για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Ταραμπάδος, όπου θα θαυμάσουμε την κοιλάδα με τους περιστεριώνες. Οι περιστεριώνες στην Τήνο τα παλιά χρόνια ήταν σύμβολο ευγενικής καταγωγής, μόνο οι πλούσιοι και οι κάτοχοι μεγάλων καλλιεργήσιμων εκτάσεων είχαν την δυνατότητα να χτίσουν και να συντηρήσουν περιστεριώνα. Στη συνέχεια αναχώρηση για το χωριό Κτικάδος, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό φαγητό. Για όσους περιηγηθείτε θα σας εντυπωσιάσει η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, η παλιά βρύση στην πλατεία και οι μαρμάρινες λεπτομέρειες στα γλυπτά, ιδιαίτερα στην Ορθόδοξη εκκλησία της Υπαπαντής. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Χώρα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και ψώνια, έως ότου επιβιβαστούμε στο πλοίο. Απόπλους για το λιμάνι της Ραφήνας (16.45). Άφιξη το βράδυ (20.35) με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Περιλαμβάνονται
 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης: Ραφήνα – Τήνος – Ραφήνα.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Aeolos Bay Hotel 3* με πρωινό.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 1,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Κρουαζιέρα Δήλο – Μύκονο με ιδιωτικό μισθωμένο σκάφος και με πιστοποιημένο ξεναγό: 50,00€ κατά άτομο.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Ποτά, φιλοδωρήματα, επιπλέον γεύματα.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.