papigo
papigo-2
metsovo
Kalpaki
ioannina
111
333
222
444
555
Αναχώρηση:

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

3 Ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 165 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 225 €

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2020 «Timothy’s Family»

Ιωάννινα – Μέτσοβο – Ασπράγγελοι – Κήποι – Κουκούλι

Καπέσοβο –  Μονοδένδρι – Νησάκι Κυρά Φροσύνης

1η Ημέρα (17/01/20): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Μέτσοβο – Ιωάννινα

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί. Ενδιάμεση στάση για τον πρωινό μας καφέ στα Καμένα Βούρλα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο γραφικό Μέτσοβο, όπου θα έχουμε χρόνο για μεσημεριανό φαγητό και περιήγηση. Το Μέτσοβο έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός και έχει πολλά διατηρητέα μνημεία. Σύμφωνα με μια από τις πολλές απόψεις, το όνομα  του χωριού σημαίνει στα σλάβικα «το χωριό της αρκούδας». Αναχώρηση για τα Ιωάννινα, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του Νομού Ιωαννίνων, μία πόλη με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και σύγχρονες αναπτυξιακές επιχειρήσεις. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο σε πλούσιο μπουφέ. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα (18/01/20): Ασπράγγελοι – Κήποι – Κουκούλι –  Μονοδένδρι

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για να επισκεφθούμε «την πύλη του Ζαγορίου», το χωριό Ασπράγγελοι, χτισμένο στις πλαγιές του όρους Μιτσικέλι. Το χωριό πυρπολήθηκε από τους Γερμανούς Ναζί 1943 ως αντίποινα για την αντιστασιακή δράση των κατοίκων στην Κατοχή. Χρόνος για περιήγηση. Επόμενος σταθμός μας ο οικισμός Κήποι. Μία πανέμορφη περιοχή με κήπους, όπου ανάμεσά τους κυλάει ένα ποτάμι στολισμένο με πέτρινα γεφύρια. Χρόνος για περιήγηση στα πέτρινα σπίτια, τα χαγιάτια, τα λιθόστρωτα καλντερίμια και για όποιον το επιθυμεί, μπορεί να επισκεφθεί το Λαογραφικό Μουσείο του Αγάπιου Τόλη. Επόμενη επίσκεψη το Κουκούλι, άλλος ένας μικρός οικισμός στολίδι, με τα εντυπωσιακά λιθόκτιστα σπίτια και τη μικρή όμορφη πλατεία, δίπλα στη χαράδρα του Βίκου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την εκκλησία της κοιμήσεως της Θεοτόκου (1788) και να περιηγηθείτε στα παλιά αρχοντικά. Επίσης, αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε το «Πνευματικό Κέντρο Κ. Λαζαρίδης», που στεγάζεται στο πατρικό του σπίτι. Το μικρό Μουσείο περιλαμβάνει μια συλλογή με όλα τα φυτά και τα βότανα που φύονται στη χαράδρα του Βίκου (αποξηραμένα φυσικά), μια βιβλιοθήκη 5.000 τόμων, μια συλλογή ορυκτών και μία έκθεση παλαιών χειρόγραφων. Επόμενη στάση μας το Καπέσοβο, άλλο ένα πανέμορφο Ζαγοροχώρι, χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακός οικισμός. Σημαντικά αξιοθέατα είναι η εκκλησία του Αγίου Νικολάου του 1793 που διαθέτει εξαιρετικές αγιογραφίες και Λαογραφικό Μουσείο που στεγάζεται από το 1995 στην Πασχάλειο Σχολή, διατηρητέο κτήριο του 1861. Εκεί σώζεται, μεταξύ άλλων, ένα από τα σπανιότατα πρωτότυπα της περίφημης Χάρτας του Ρήγα Φεραίου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Μονοδένδρι και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση για την Κοπή Πίτας της Εταιρείας μας, με ζωντανή μουσική, χορό και διασκέδαση (απεριόριστη κατανάλωση κρασιού και αναψυκτικών έως τις 23.00). Πλούσια δώρα για τους τυχερούς που θα κερδίσουν το φλουρί. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα (19/01/20): Νησάκι Κυρά Φροσύνης – Κάστρο Ιωαννίνων – Αθηνά (Νέα Μάκρη)

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για την πόλη των Ιωαννίνων. Προαιρετικά μπορείτε να επισκεφθείτε το Νησάκι της Κυρά Φροσύνης, γραφικό οικισμό με πετρόχτιστα σπίτια και λιθόστρωτα σοκάκια. Αξίζει να επισκεφθείτε το Μουσείο – σπίτι του Αλή Πασά, όπου υπάρχει ο οντάς (δωμάτιο) του Πασά και οι τρύπες στο πάτωμα (από τις σφαίρες που τον σκότωσαν), τοπικές ενδυμασίες, όπως και προσωπικά αντικείμενα του Αλή Πασά και της Κυρά Φροσύνης. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος στην πόλη των Ιωαννίνων, για να επισκεφθούμε το κάστρο και για περιήγηση. Αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Περιλαμβάνονται
 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στα Ιωάννινα, στο ξενοδοχείο Epirus Palace 5*epiruspalace.gr.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο).
 • Δεξίωση για την Κοπή Πίτας της Εταιρείας μας, με ζωντανή μουσική και πολύ χορό (απεριόριστη κατανάλωση κρασιού και αναψυκτικών έως τις 23.00).
 • Πλούσια δώρα – εκδρομές για τους συμμετέχοντες, στη δεξίωση Κοπής Πίτας της Εταιρείας μας (1 φλουρί ανά πούλμαν).
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 3,00€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Η μετάβαση με τα καραβάκια στο νησί της Κυρά Φροσύνης.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.