77
11
55
88
66
99
33
44
22
Αναχώρηση:

Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

5 ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 315,00 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 395,00 €

«ΠΑΣΧΑ στον ΟΛΥΜΠΟ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 Λεπτοκαρυά – Βεργίνα – Δίον – Λιτόχωρο

Παραλία Μεθώνης – Παραλία Κατερίνης – Παλαιός Παντελεήμονας – Βόλος

Ι.Μ. Οσίου Εφραίμ του Σύρου – Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου

1η ημέρα (Μεγάλη Πέμπτη): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Παραλία Βόλου – Λεπτοκαρυά

Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί με ενδιάμεση στάση για τον πρωινό μας καφέ. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την Λεπτοκαρυά, με ενδιάμεση στάση και ελεύθερο χρόνο στην παραλία Βόλου για το μεσημεριανό μας φαγητό.  Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο σε πλούσιο μπουφέ. Το βράδυ αναχώρηση για να παρακολουθήσουμε τη Λειτουργία των 12 Ευαγγελίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα (Μεγάλη Παρασκευή): Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου – Βεργίνα – Παραλία Μεθώνης – Λιτόχωρο – Λεπτοκαρυά

Αναχώρηση μετά το πρωινό για να επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στη Σκήτη Βέροιας. Είναι ένα από τα ιστορικότερα μοναστικά κέντρα του Μακεδονικού χώρου. Υπάρχει σαν Ιερά Σκήτη από τον 9ο αιώνα, ενώ σαν μονή λειτούργησε τον 14ο αιώνα. Είχε ιδιαίτερη αίγλη και ασκήτεψαν ή πέρασαν από εδώ μεγάλοι Άγιοι της Ορθοδοξίας μας. Χρόνος για προσκύνημα και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο Βεργίνας. Εκεί θα ξεναγηθούμε από πιστοποιημένο ξεναγό, θα θαυμάσουμε τα ευρήματα των Βασιλικών Τάφων από τον καθηγητή Ανδρόνικο το 1977 που αποτελούν μνημεία Παγκόσμιας ακτινοβολίας, τον τάφο του Φιλίππου Β” με υπέροχες τοιχογραφίες. Στη συνέχεια αναχώρηση για το παραθαλάσσιο χωριό Μεθώνη Πιερίας, όπου θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα μεταβούμε σε εκκλησία στο Λιτόχωρο, όπου θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία του Επιταφίου. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής γίνεται στο παζάρι η συνάντηση των τριών Επιταφίων που συνοδεύονται από χορωδίες Λιτοχωριτών, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό θέαμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το δείπνο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα (Μεγάλο Σάββατο): Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ του Σύρου – Αρχαιολογικός Χώρος & Μουσείο Δίον – Παραλία Κατερίνης – Λεπτοκαρυά

Μετά το πρωινό αναχώρηση για να κινηθούμε στα ενδότερα του βουνού των Δώδεκα Θεών, του επιβλητικού Ολύμπου. Πρώτα θα επισκεφτούμε το γυναικείο μοναστήρι του μεγάλου Πατέρα της Ορθοδοξίας Οσίου Εφραίμ του Σύρου, το μοναδικό προσκύνημα του Αγίου στον ελλαδικό χώρο. Χρόνος ελεύθερος για προσκύνημα και στη συνέχεια αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο του Δίον, την ιερή πόλη των Μακεδόνων σε μια περιοχή κατάφυτη, που κατακλύζεται από νερά. Χρόνος για επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο κι έπειτα, αναχώρηση για την παραλία Κατερίνης. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό στις ταβέρνες της περιοχής και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα βιώσουμε την Ανάσταση του Ιησού σε κοντινή Εκκλησία και επιστροφή στο ξενοδοχείο όπου θα ακολουθήσει Αναστάσιμο δείπνο με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και πολλά ακόμη εδέσματα. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα (Κυριακή του Πάσχα): ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Πασχαλινό Γλέντι – Λεπτοκαρυά

Μετά το πρωινό και έχοντας ελεύθερο χρόνο στις μοναδικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, ετοιμαζόμαστε για το μεγάλο παραδοσιακό γλέντι. Το παραδοσιακό ψήσιμο του αρνιού, το κοκορέτσι, οι διάφοροι μεζέδες κατά την διάρκεια του ψησίματος με ζωντανή μουσική συνθέτουν το αξέχαστο Πασχαλινό γλέντι μας. Το βράδυ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα (Δευτέρα του Πάσχα): Παλαιός Παντελεήμονας – Αθήνα (Νέα Μάκρη)  

Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας, με πρώτη επίσκεψη σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Μακεδονίας, τον Παλαιό Παντελεήμονα. Ο αναπαλαιωμένος και διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός βρίσκεται σε υψόμετρο 700μ., με εξαιρετική θέα προς τον Θερμαϊκό κόλπο και τις ακτές της Νότιας Πιερίας. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για την επιστροφή, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη αργά το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

11
22
33
Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Περιλαμβάνονται
 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στην παραλία Λεπτοκαρυάς, στο ξενοδοχείο Poseidon Palace 4*.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά ξεκινώντας με νηστίσιμα εδέσματα σε πλούσιο μπουφέ από τη Μεγάλη Πέμπτη και καταλήγοντας το Μεγάλο Σάββατο με την παραδοσιακή μαγειρίτσα και την Κυριακή του Πάσχα με αρνιά σούβλας, κοκορέτσια, πασχαλινά αυγά και πολλά άλλα φαγητά.
 • Δώρο χειροποίητες λαμπάδες, τσουρέκι, αυγά και κουλούρια.
 • Ορχήστρα «ζωντανής μουσικής» την Κυριακή του Πάσχα.
 • Έμπειρος πιστοποιημένος ξεναγός στον αρχαιολογικό χώρο Βεργίνας.
 • Έμπειρος πιστοποιημένος ξεναγός στον αρχαιολογικό χώρο Δίον.
 • Αρχηγός, συνοδός του Γραφείου μας.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Οι φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 3,00 € ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται απευθείας από τους συμμετέχοντες στο ξενοδοχείο.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Ποτά, φιλοδωρήματα, επιπλέον γεύματα κ.α.