5
7
1
2
4
3
6
8
10
9
11
12
Αναχώρηση:

Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

6 Ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 400 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 560 €

«ΠΑΣΧΑ 2020″

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ στην ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο – Χερσόνησος – Ι.Μ. Αγίας Ειρήνης – Ρέθυμνο

Κνωσός – Αρχάνες – Πλάκα – Σπιναλόγκα – Άγιος Νικόλαος

 • 1ηημέρα (Μεγάλη Πέμπτη / 16.04.2020): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Πειραιάς – Ηράκλειο – Χερσόνησος

Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί για το λιμάνι του Πειραιά. Αναχώρηση με το πλοίο (09.00) και άφιξη το απόγευμα (17.45) στο Ηράκλειο. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο σε πλούσιο μπουφέ. Το βράδυ αναχώρηση για να παρακολουθήσουμε τη Λειτουργία των 12 Ευαγγελίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 • 2ηημέρα (Μεγάλη Παρασκευή / 17.04.2020): Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης – Ρέθυμνο – Χερσόνησος

Αναχώρηση μετά το πρωινό για να επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης, περίπου 5 χιλιόμετρα νότια του Ρεθύμνου. Η Αγία Ειρήνη που χτίστηκε πριν το 1362, είναι γυναικείο μοναστήρι σκαρφαλωμένο σε απότομο βράχο, σε υψόμετρο 260μ στους πρόποδες του όρους Βρύσινας κι ένα από τα παλαιότερα της Κρήτης. Από μακριά θυμίζει φρούριο, περιτειχισμένο από τείχος. Στο κέντρο του περιβόλου βρίσκεται ο νεότερος ναός της Αγίας Ειρήνης, ενώ τριγύρω υπάρχουν τα κελιά των μοναχών, το παλιό ελαιοτριβείο, το παρεκκλήσι των μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης κ.α. Χρόνος για περιήγηση και προσκύνημα. Στη συνέχεια αναχώρηση για την  πόλη του Ρεθύμνου. Εκεί θα ξεναγηθούμε από πιστοποιημένο ξεναγό, θα θαυμάσουμε τις ομορφιές της παλιάς πόλης και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα μεταβούμε σε Εκκλησία, όπου θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία και περιφορά του Επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο σε πλούσιο μπουφέ. Διανυκτέρευση.

 

 • 3ηημέρα (Μεγάλο Σάββατο / 18.04.2020): Ηράκλειο – Κνωσός – Αρχάνες – Χερσόνησος

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το κέντρο του Ηρακλείου. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και πρωινό καφέ στην όμορφη πόλη, καθώς και προαιρετική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Στη συνέχεια, αναχώρηση για την Κνωσό, σημαντική πόλη κατά την αρχαιότητα, με συνεχή ζωή από τα νεολιθικά χρόνια έως τον 5ο αιώνα. Εκεί το μινωικό ανάκτορο είναι ο κύριος επισκέψιμος χώρος. Κατά την παράδοση, υπήρξε η έδρα του σοφού βασιλιά Μίνωα. Χρόνος για επίσκεψη και ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο και αναχώρηση για τις Αρχάνες. Ένα χωριό πρότυπο γεμάτο ατμοσφαιρικές γειτονιές με αυτοσυντηρημένα σπίτια, βαμμένα σε χαρούμενα χρώματα. Γύρω από το χωριό απέραντοι αμπελώνες, δροσερές πηγές, υπόγεια νερά και πέτρινα καλντερίμια. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό στις ταβέρνες της περιοχής και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα βιώσουμε την Ανάσταση του Ιησού σε Εκκλησία και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, όπου θα ακολουθήσει Αναστάσιμο δείπνο με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και πολλά ακόμη εδέσματα. Διανυκτέρευση.

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!   ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

 

 • 4ηημέρα (Κυριακή του Πάσχα / 19.04.2020): Πασχαλινό Γλέντι – Χερσόνησος

Μετά το πρωινό και έχοντας ελεύθερο χρόνο στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, ετοιμαζόμαστε για το μεγάλο παραδοσιακό γλέντι. Το παραδοσιακό ψήσιμο του αρνιού, το κοκορέτσι, οι διάφοροι μεζέδες κατά την διάρκεια του ψησίματος με τη συνοδεία ορχήστρας μουσικής, συνθέτουν ένα αξέχαστο Πασχαλινό γλέντι. Το βράδυ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Διανυκτέρευση.

 • 5ηημέρα (Δευτέρα του Πάσχα / 20.04.2020): Πλάκα – Σπιναλόγκα – Άγιος Νικόλαος – Ηράκλειο

Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για την Πλάκα, ένα παραδοσιακό ψαροχώρι που διαθέτει αλιευτικό καταφύγιο και πεντακάθαρες παραλίες με βότσαλο και το οποίο μαρτυρεί το παρελθόν της περιοχής, τότε που τα καραβάκια έφευγαν από το μικρό μόλο για να μεταφέρουν στο νησί της Σπιναλόγκας και στο λεπροκομείο ασθενείς. Σήμερα η Πλάκα εξελίσσεται σε ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο με αξιόλογες τουριστικές μονάδες, όμορφα καταστήματα και γραφικές ταβέρνες. Επιβίβαση στα καραβάκια, τα οποία θα μας μεταφέρουν στον Αρχαιολογικό Χώρο της Σπιναλόγκας. Χρόνος για περιήγηση και ξενάγηση και στη συνέχεια επιστροφή στην Πλάκα και αναχώρηση για τον Άγιο Νικόλαο που θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Αναχώρηση  για το Ηράκλειο, όπου θα απολαύσουμε τον απογευματινό μας καφέ και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για τα τελευταία ψώνια στο νησί της Κρήτης. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πλοίο, αναχώρηση (21.00) για το λιμάνι του Πειραιά και διανυκτέρευση εν πλω.

 

 • 6ηημέρα (Τρίτη του Πάσχα / 21.04.2020): Πειραιάς – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά (06.30) και αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

11
22
33
Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Περιλαμβάνονται
 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια Πειραιάς – Ηράκλειο – Πειραιάς (εισιτήρια οικονομικής θέσης στο δρομολόγιο της αναχώρησης και τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες στο δρομολόγιο της επιστροφής).
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στη Χερσόνησο, στο πολυτελές ξενοδοχείο Creta Maris Beach Resort 5*.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά ξεκινώντας με νηστίσιμα εδέσματα σε πλούσιο μπουφέ από τη Μεγάλη Πέμπτη και καταλήγοντας το Μεγάλο Σάββατο με την παραδοσιακή μαγειρίτσα και την Κυριακή του Πάσχα με αρνιά σούβλας, κοκορέτσια, πασχαλινά αυγά και πολλά άλλα φαγητά.
 • Δώρο χειροποίητες λαμπάδες, τσουρέκι, αυγά και κουλούρια.
 • Ορχήστρα «ζωντανής μουσικής» την Κυριακή του Πάσχα.
 • Έμπειρος πιστοποιημένος ξεναγός.
 • Εισιτήρια για το καραβάκι Πλάκα – Σπιναλόγκα – Πλάκα.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Οι φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 4,00 € ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται απευθείας από τους συμμετέχοντες στο ξενοδοχείο.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Ποτά, φιλοδωρήματα, επιπλέον γεύματα κ.α.