1
1
2
3
4
5
6
2
Αναχώρηση:

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

4 Ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 205 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 255 €

ΚΥΘΗΡΑ & ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

«ΓΙΟΡΤΗ Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ»

1η ημέρα (22/09): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Μονεμβασιά

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί με ενδιάμεση στάση για καφέ στο Αρτεμίσιο. Συνεχίζουμε για τη Μονεμβασιά, το επίνειο του νομού Λακωνίας, το «Γιβραλτάρ της Ανατολής» ή το «πετρωμένο καράβι» του σπουδαίου Έλληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου. Χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθούμε στην πόλη που διατηρεί το μεσαιωνικό της χαρακτήρα, αλλά και να προσκυνήσουμε τη μοναδική εικόνα του Ιησού Χριστού του Ελκόμενου. Τα πέτρινα σπίτια, τα επιβλητικά αρχοντικά, οι Βυζαντινές εκκλησίες και οι ισχυρές οχυρώσεις της Καστροπολιτείας προκαλούν δέος. Χρόνος για να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας φαγητό σε κάποιο από τα γραφικά ταβερνάκια με θέα τη θάλασσα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος για ξεκούραση. Προαιρετική βραδινή έξοδος στην πόλη. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα (23/09): Μονεμβασιά – Νεάπολη – Κύθηρα

Αναχώρηση νωρίς το πρωί, μετά το πρωινό μας, για το λιμανάκι της Νεάπολης όπου θα πάρουμε το καράβι για τα Κύθηρα (09.00). Άφιξη στο όμορφο Τσιρίγο. Επιβίβαση στο πούλμαν για να ξεκινήσουμε την περιήγηση μας στο νησί. Πρώτη επίσκεψή μας η Αγία Μόνη. Ο ναός της Μονής είναι αφιερωμένος στην Παναγία και κτίστηκε το 1840 με την βοήθεια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ο οποίος είχε τάξη στην Παναγία ότι εάν νικούσε η επανάσταση του 1821 κατά των τούρκων, θα επέστρεφε στο νησί και θα βοηθούσε στην ανοικοδόμηση του ναού. Μετά την επίσκεψή μας στη Μονή συνεχίζουμε για το Μυλοπόταμο, μια περιοχή με πλούσια βλάστηση και πολλά νερά, που πήρε το όνομά του από τους 24 μύλους, που υπήρχαν εκεί. Ελεύθερος χρόνος για το μεσημεριανό μας φαγητό. Άφιξη το απόγευμα στην Αγία Πελαγία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα (24/09): Κύθηρα – Γιορτή της Ι.Μ. Παναγίας Μυρτιδιώτισσας

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Παναγιάς Μυρτιδιώτισσας (Μυρτιδίων), η οποία είναι μεγαλύτερη μονή των Κυθήρων και βρίσκεται στην περιοχή των Μυρτιδίων, χτισμένη σε ένα φυσικό βραχώδης άνοιγμα, ανάμεσα από πάρα πολλές μυρτιές. Η εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας είναι το πολυτιμότερο κειμήλιο του νησιού. Χρόνος για προσκύνημα, ανήμερα της εορτής της. Αναχώρηση για τον οικισμό Κάτω Λιβάδι, όπου υπάρχει το Κατούνι που είναι η μεγαλύτερη πέτρινη γέφυρα στην Ελλάδα και κτίστηκε επί Αγγλοκρατίας. Εκεί στεγάζεται και η εξαιρετική συλλογή του Μουσείου Βυζαντινών τοιχογραφιών και η είσοδος είναι ελεύθερη. Επίσκεψη εάν ο χρόνος το επιτρέψει και στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Χώρα, η οποία είναι χαρακτηρισμένη «παραδοσιακό χωριό» με ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική και μερικά από τα σπίτια του είναι από τα παλαιότερα του νησιού. Τα στενά δρομάκια και οι εσωτερικές αυλές των σπιτιών, δημιουργούν μια υπέροχη ατμόσφαιρα που ολοκληρώνεται με την επιβλητική παρουσία του μεγάλου ενετικού κάστρου. Συνεχίζουμε για το χωριό Καψάλι. Εδώ υπάρχει και το μοναστήρι του ευαγγελιστή Ιωάννη όπου εκεί λέγεται ότι άρχισε να γράφει την Αποκάλυψη προτού αναχωρήσει για την Πάτμο. Χρόνος για μεσημεριανό φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Αγία Πελαγία. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα (25/09): Κύθηρα – Νεάπολη – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τον Αβλέμονα, γραφικό ψαροχώρι με ξεχωριστή ομορφιά σε περιοχή με θαμνώδη βλάστηση. Ελεύθερος χρόνος για το μπάνιο  μας και το μεσημεριανό μας φαγητό. Αναχώρηση για το λιμάνι, όπου θα  επιβιβαστούμε στο καράβι το οποίο θα μας μεταφέρει στη Νεάπολη. Στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής, με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

 

 Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Περιλαμβάνονται
 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Μία (1) διανυκτέρευση στη Μονεμβασιά, στο Flower of Monemvasia Hotel με πρωινό.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στα Κύθηρα (Αγία Πελαγία), στο Pelagia Aphrodite Hotel με πρωινό.
 • Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια Νεάπολη – Κύθηρα – Νεάπολη.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 1,50 € ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Ποτά, φιλοδωρήματα, επιπλέον γεύματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.