smartcapture
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
33
11
44
77
55
Αναχώρηση:

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

6 Ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε τρίκλινο δωμάτιο: 355 €
Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 355 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 445 €

ΙΚΑΡΙΑ «ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ»

ΙΚΑΡΙΑ, ένα ημιορεινό δασωμένο νησί με πανέμορφη ανεξερεύνητη ενδοχώρα

και παραλίες ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς στο κεντρικό ανατολικό Αιγαίο!

 

1η Ημέρα (17.07): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Πειραιάς

Αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους (19.00) για Ικαρία.

 

2η Ημέρα (18.07): Αρμενιστής – Μάραθο – Πηγή – Εύδηλος – Κάμπος – Φύτεμα

Άφιξη στο νησί της Ικαρίας (04.25) και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος για ξεκούραση. Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση και κολύμπι στις παραλίες Αρμενιστή και Λιβάδι δίπλα στο ξενοδοχείο μας. Έναρξη εκδρομικού προγράμματος στις 14:00 με αναχώρηση για το ημιορεινό χωριό του Μάραθου, ένα φυσικό μπαλκόνι στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Στάση στην πλατεία του χωριού με την ιδιαίτερη θέα στην κοιλάδα του ποταμού Βουτσιδέ που άκμασε η αρχαία πολή της Οινόης, το Δάσος του Ράντη και την κορυφογραμμή του Αθέρα (αρχαίου Πράμνου). Μετάβαση στο χωριό της Πηγής με επίσκεψη στη Μονή Θεοκτίστης  με το εντυπωσιακό «Θεόκτιστο» ξωκλήσι κάτω από ένα τεράστιο λαξευμένο γρανιτένιο λούρο, δείγμα αρχέγονης ικαριακής κατοικίας. Επίσκεψη στο χώρο της μονής μέσα σε πυκνό ανάμεικτο δάσος από βελανιδιές και τραχεία Πεύκη. Περιήγηση στους χώρους του μοναστηριού και διάλειμμα για αφέψημα με τοπικά βότανα και λουκουμάδες στον προαύλιο χώρο. Μετάβαση με το λεωφορείο στο παραθαλάσσιο χωριό Κάμπος. Επίσκεψη στο λόφο της αρχαίας ακρόπολης της Οινόης. Επίσκεψη στον Εύδηλο το κεντρικό λιμάνι της βόρειας Ικαρίας, παλιά εμπορική σκάλα με πλούσια ιστορία και ιδιαίτερο χτιστό περιβάλλον. Χρόνος για περιήγηση στα σοκάκια γύρω από το λιμάνι και απογευματινό κολύμπι στην παραλία του Ευδήλου. Ελεύθερος χρόνος για βραδινό γεύμα σε παραδοσιακό μαγειρείο στην παραλία Φύτεμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στον Αρμενιστή. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα (19.07): Νοτιοανατολική Ικαρία / Άγιος Κήρυκος – Θέρμα – Φάρος

Πρωινό και αναχώρηση στις 09:00 για τη νοτιοανατολική Ικαρία. Μετάβαση στον Άγιο Κήρυκο και επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ικαρίας (στη μόνιμη έκθεση με τα αρχαιολογικά ευρήματα από όλο το νησί). Μετάβαση για ιαματικά λουτρά στα Θέρμα, μια από τις πιο φημισμένες λουτροπόλεις της Ελλάδας γνωστή από την εποχή του Ιπποκράτη και του Ασκληπιού. Δυνατότητα ιαματικού μπάνιου, λουτρού στις θεραπευτικές λουτροπηγές Απόλλωνας, Κράτσα και Σπήλαιο που διαθέτουν χαμάμ σε φυσική σπηλιά, τζακούζι με ιαματικό νερό και ατομικούς λουτήρες που τροφοδοτούνται από ιαματικές ραδιούχες πηγές γνωστές για τη θεραπευτική τους αξία. Μετάβαση με το λεωφορείο στο παραθαλάσσιο χωριό του Φάρου με την μεγαλύτερη σε μήκος αμμουδιά της Ικαρίας για μεσημεριανό γεύμα και κολύμπι στο Ικάριο πέλαγος με θέα την πολυνησία των Φούρνων, τη Σάμο και τα βόρεια Δωδεκάνησα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στον Αρμενιστή. Διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα (20.07): Βορειοδυτική Ικαρία / Περιοχή Ραχών – Βρακάδες – Καστανιές –  Χριστός –  Άγιος Δημήτριος – Νας – Αρμενιστής

Πρωινό και αναχώρηση στις 09:00 για το ημιορεινό χωριό των Βρακάδων με επίσκεψη και ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού. Μετάβαση με το λεωφορείο στο χωριό Καστανιές, για επίσκεψη στο νερόμυλο των Σπανέδων (σύντομη πεζοπορία 15 λεπτών σε δασικό μονοπάτι) και στη συνέχεια στάση για περιήγηση στην περιοχή Βαθές, με τις δύο τεχνητές λίμνες σε ένα τοπίο σπάνιας ομορφιάς στην κοιλάδα του ποταμού Μύρσωνα. Επίσκεψη για μεσημεριανή χαλάρωση και ελεύθερος χρόνος για ελαφρύ γεύμα στην πλατεία του Χριστού Ραχών, κεφαλοχώρι της δυτικής Ικαρίας. Από την πλατεία του Χριστού θα περιηγηθούμε από το παλιό λιθόστρωτο καλντερίμι έως την πλατεία του Αγίου Δημητρίου, σε ένα σύντομο περίπατο ερμηνείας της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της βορειοδυτικής Ικαρίας. Στη διάρκεια της πεζοπορίας επισκεπτόμαστε εργαστήριο φυσικών καλλυντικών με χειροποίητα σαπούνια ελαιολάδου, κηραλοιφές, κρέμες, αποξηραμένα βότανα, όπου γίνεται μια παρουσίαση τοπικών προϊόντων που βασίζονται στα αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά της Ικαρίας. Μετάβαση στο χωριό Νας όπου εκβάλλει στη θάλασσα το ποτάμι της Χάλαρης που έχει δημιουργήσει στο πέρασμα των αιώνων  το μεγαλύτερο φαράγγι της Ικαρίας (περιοχή Natura 2000), στις εκβολές του οποίου βρίσκονται τα ερείπια του αρχαίου ναού της θεάς Άρτεμις. Ελεύθερος χρόνος για κολύμπι και βραδινό γεύμα στο πανέμορφο χωριό του Να με θέα το μοναδικό ηλιοβασίλεμα προς τις Κυκλάδες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στον Αρμενιστή. Διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα (21.07): Μαγγανίτης (Παραλία Σεϋχέλλες) – Ακαμάτρα (κεφαλοχώρι Μεσαριάς ) – Γιαλισκάρι – Αρμενιστής

Πρωινό και αναχώρηση στις 09:00 για το νότο, με προορισμό το εντυπωσιακό ψαροχώρι του Μαγγανίτη από όπου ξεκινάει το θαλάσσιο ταξί για εκδρομή στην πανέμορφη και απομονωμένη παραλία της νότιας ακτογραμμής της Ικαρίας, Σεϋχέλλες. Μετάβαση για κολύμπι στην παραλία Σεϋχέλλες με τα χαρακτηριστικά λευκά βότσαλα και τα τιρκουάζ νερά. Επιστροφή στο λιμανάκι του Μαγγανίτη και αναχώρηση για το διατηρητέο αρχιτεκτονικά παραδοσιακό οικισμό της Ακαμάτρας για χαλάρωση στην πανέμορφη πλατεία του χωριού και χρόνο για γεύμα ή σνακ. Στάση στο χωριό Γιαλισκάρι για επίσκεψη σε τυποποιητήριο μελιού με γευσιγνωσία διάφορων ποικιλιών του φημισμένου Ικαριακού μελιού. Ξενάγηση και γνωριμία με τις μεθόδους παραγωγής φυσικού μελιού, ερμηνεία της σημασίας των μελισσών για την ισορροπία στον πλανήτη μας και ιστορική αναδρομή της παραγωγής μελιού στην Ικαρία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στον Αρμενιστή. Διανυκτέρευση.

 

6η Ημέρα (22.07): Αρμενιστής – Άγιος Κήρυκος – Πειραιάς – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το λιμάνι στον Άγιο Κήρυκο  και απόπλους νωρίς το πρωί (06.55). Άφιξη το μεσημέρι (13.00) στο λιμάνι του Πειραιά και επιστροφή με τις καλύτερες αναμνήσεις.


Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Περιλαμβάνονται
 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια συμμετεχόντων σε αριθμημένα καθίσματα και πούλμαν Πειραιάς – Ικαρία – Πειραιάς (οικονομική θέση).
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στον Αρμενιστή, στο ξενοδοχείo Cavos Bay Hotel & Studios με πρωινό.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, Συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Τοπικός Ξεναγός.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Οι φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 1,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται απευθείας από τους συμμετέχοντες στο ξενοδοχείο.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.