thasos1
Theologos_Thasos
thasos3
thasos2
salaria-paralia-thasos-m
Αναχώρηση:

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

4 Ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 215,00 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 290,00 €

Γύρος της Θάσου

1η ημέρα (14/05): Αθήνα (Νέας Μάκρης) – Κεραμωτή Καβάλας – Θάσος 

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί. Ενδιάμεση στάση στα Καμένα Βούρλα για καφέ. Στη συνέχεια ενδιάμεση στάση για το μεσημεριανό μας φαγητό καθ” οδόν. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Κεραμωτή Καβάλας, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο. Άφιξη στο νησί της Θάσου και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο σε πλούσιο μπουφέ. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα (15/05): Θεολόγος – Ιερά Μονή Αρχαγγέλου – Παναγιά

Αναχώρηση μετά το πρωινό για να γνωρίσουμε το νησί ξεκινώντας την περιήγηση από τον Θεολόγο, με το μισογκρεμισμένο σπίτι του οπλαρχηγού Χατζηγιώργη που πήρε μέρος στην επανάσταση του 1821. Επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου με το αξιόλογο ξυλόγλυπτο. Επόμενος σταθμός μας η Ιερά Μονή Αρχαγγέλου, στην οποία φυλάσσεται ο Τίμιος Ήλος (το καρφί που μπήκε στο δεξί χέρι Του Εσταυρωμένου Χριστού). Χρόνος για προσκύνημα και συνεχίζουμε την επίσκεψη μας μέσα από μια διαδρομή κατάφυτη από πεύκα, έλατα, βελανιδιές και πλατάνια για να δούμε τα γραφικά χωριά Ψιλή Άμμος, Αλυκή, Κοίνυρα, Λεύκη και Χρυσή Ακτή. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο σε πλούσιο μπουφέ. Διανυκτέρευση.


3η ημέρα (16/05): Λιμενάρια – Σκάλα Καλλιράχης – Σκάλα Σωτήρος – Καλύβες – Καζαβίτι – Νέος Πρίνος – Σκάλα Ραχωνίου

Αναχώρηση μετά το πρωινό για να κλείσουμε τον υπόλοιπο γύρο του νησιού, ξεκινώντας από τα Λιμενάρια. Συνεχίζουμε για Σκάλα Καλλιράχης. Πρόκειται για ένα παράκτιο χωριό στο δυτικό τμήμα της Θάσου. Αποτελούσε το λιμάνι του ορεινού χωριού Καλλιράχη. Έπειτα, θα επισκεφθούμε τη Σκάλα Σωτήρα. Χαρακτηριστικές είναι οι ψαροκαλύβες που υπάρχουν μπροστά στην θάλασσα. Οι ψαροκαλύβες χρησιμοποιούνται από τους κατοίκους για τη φύλαξη των αλιευτικών το χειμώνα και τη διαμονή τους κατά την συλλογή της ελιάς. Επόμενος σταθμός μας το Καζαβίτι. Είναι ίσως το πιο όμορφο και γραφικό ορεινό χωριό του νησιού. Κεραμικά και πύργοι που βρέθηκαν στην περιοχή μαρτυρούν την εγκατάσταση κατοίκων από το 400πΧ. Χαρακτηριστική στο Καζαβίτι είναι η αρχιτεκτονική των πέτρινων σπιτιών, με στέγες από σχιστόλιθο, ξύλινους εξώστες και ζωγραφισμένα ταβάνια. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο σε πλούσιο μπουφέ. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα (17/05): Θάσος – Κεραμωτή – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Αναχώρηση μετά το πρωινό για το δρόμο της επιστροφής. Επιβίβαση στο πλοίο και άφιξη στην Κεραμωτή. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Περιλαμβάνονται
 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια συμμετεχόντων και πούλμαν Κεραμωτή Καβάλας – Θάσο (μετ” επιστροφής).
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Θάσο, στο ξενοδοχείο Makryammos Hotel 4* με ημιδιατροφή σε πλούσιο μπουφέ.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, Συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Οι φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 3,00€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται απευθείας από τους συμμετέχοντες στο ξενοδοχείο.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Ποτά, φιλοδωρήματα, επιπλέον γεύματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.