3
1
4
2
5
Αναχώρηση:

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

3 Ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 165 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 175 €

«Κοζανίτικο Καρναβάλι 2019″

1η Ημέρα: Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Κοζάνη

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί με ενδιάμεση στάση για τον πρωινό μας καφέ στα Καμένα Βούρλα. Στη συνέχεια, πραγματοποιώντας τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο της Κοζάνης. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για περιήγηση στην πόλη, όπου θα παρακολουθήσουμε και θα συμμετέχουμε στα αποκριάτικα δρώμενα. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα: Καστοριά – Παναγία Μαυριώτισσα – Σπηλιά του Δράκου – Ντολτσό – Κοζάνη

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας με πρώτη στάση τη Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας, χτισμένη το 1082 επί Βυζαντινού Αυτοκράτορα Αλέξιου Α” Κομνηνού και τη περίφημη Σπηλιά του Δράκου. Το σπήλαιο βρίσκεται στις όχθες της λίμνης, στους πρόποδες του μικρού βουνού, που δημιουργεί την χερσόνησο που είναι χτισμένη η πόλη και η  παράδοση θέλει την σπηλιά, να είναι ένα χρυσορυχείο το οποίο φύλαγε, άγρυπνος φρουρός ένας δράκος. Στη συνέχεια θα έχουμε χρόνο στο Ντολτσό, τον γραφικό οικισμό Καστοριάς, όπου θα παραμείνουμε για μεσημεριανό φαγητό. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στην Κοζάνη, για να συμμετέχουμε στο ξακουστό Καρναβάλι της Κοζάνης. Τη Μεγάλη Αποκριά γίνεται παρέλαση αρμάτων. Εκεί φαίνεται το Κοζανίτικο χιούμορ, η καυστική σατυρική διάθεση και η πνευματώδης κριτική για κάθε επίκαιρο θέμα. Το βράδυ της Αποκριάς, μετά την απογευματινή παρέλαση αρμάτων, ανάβουν σε κάθε γειτονιά οι «φανοί». Γύρω από τη φωτιά συνεχίζεται ολονύχτιο γλέντι με Κοζανίτικα σκωπτικά και παραδοσιακά τραγούδια της Αποκριάς. Μαζί με τους μεζέδες και τα παραδοσιακά Κοζανίτικα «κιχιά» προσφέρεται και άφθονο κρασί «κοκκινέλι» τοπικής παραγωγής. Διανυκτέρευση.


3η Ημέρα: Κοζάνη – Νεράιδα Κοζάνης – Λάρισα – Αθήνα (Νέα Μάκρη) 

Αναχώρηση μετά το πρωινό για τη Νεράιδα Κοζάνης, όπου θα παραμείνουμε για καφέ και περιήγηση. Έπειτα θα πραγματοποιήσουμε στάση για το μεσημεριανό μας φαγητό στη Λάρισα. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, πραγματοποιώντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν. Άφιξη το βράδυ, με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Περιλαμβάνονται
  • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή ιδιόκτητα κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο κέντρο της Κοζάνης, στο Elena Hotel με πρωινό.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
  • Αρχηγός, συνοδός του Γραφείου μας.
  • Διόδια.
  • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
  • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 1,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.