2
1
3
5
4
Αναχώρηση:

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

3 ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 122,00 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 158,00 €

ΒΕΡΟΙΑ – ΒΕΡΓΙΝΑ – ΛΑΡΙΣΑ – ΒΟΛΟΣ

Παναγία Σουμελά – Βήμα Αποστόλου Παύλου – Οικισμός Μπαρμπούτας

1η ημέρα: Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Λάρισα (Αρχαίο Θέατρο) – Βέροια

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί, με ενδιάμεση στάση στα Καμένα Βούρλαγια να απολαύσουμε τον πρωινό μας καφέ. Επόμενος σταθμός μας  η Λάρισα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Θα επισκεφθούμε το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας που είναι από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα του ελληνικού χώρου, το οποίο κατασκευάσθηκε στις νότιες υπώρειες του λόφου Φρούριο, όπου βρισκόταν η οχυρωμένη ακρόπολη της αρχαίας πόλης. Σύμφωνα με επιγραφικές μαρτυρίες, η κατασκευή του ανάγεται στις αρχές του 3ου αιώνα π. Χ. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης, η οποία είναι γνωστή ως η πόλη των πεζοδρόμων ή τερψίκεντρος πόλη. Οι πεζόδρομοι του κέντρου συνιστούν ένα από τα εκτενέστερα Ευρωπαϊκά δίκτυα πεζοδρόμων και πλατειών. Αναχώρηση για τη Βέροια και άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος για τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα: Βεργίνα – Παναγία Σουμελά – Βήμα Αποστόλου Παύλου – Οικισμός Μπαρμπούτας

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Βεργίνα, πόλη κτισμένη γεωγραφικά στη θέση των αρχαίων Αιγών, στην οποία έκανε ανασκαφές ο εξαίρετος αρχαιολόγος Μανώλης Ανδρόνικος, όπου και ανακάλυψε τον αρχαίο τάφο του Βασιλιά Φιλίππου Β’. Θα ακολουθήσει ξενάγηση από πιστοποιημένο ξεναγό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε  το Πνευματικό Κέντρο του Ποντιακού Ελληνισμού, την Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά. Χρόνος για προσκύνημα και στη συνέχεια αναχώρηση για τη Βέροια, όπου θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό, αλλά και για περιήγηση. Κοντά στην πλατεία Ρακτιβάν (Ωρολογίου) με το διώροφο Δικαστικό Μέγαρο, βρίσκεται ένας σημαντικός τόπος προσκυνήματος, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου. Εδώ, σύμφωνα με την παράδοση, ο αποκληθείς Απόστολος των Εθνών κήρυξε το λόγο του Θεού. Επίσης, θα επισκεφθούμε την παλαιά εβραϊκή συνοικία της πόλης, τον παραδοσιακό οικισμό της Μπαρμπούτας. Οι Εβραίοι της Βέροιας κατοικούσαν σε μια περίκλειστη συνοικία με αμιγώς αμυντικό χαρακτήρα, που αναπτύσσεται κατά μήκος του Τριπόταμου, του μικρού ποταμού που σχηματίζεται από τρία ρέματα και διασχίζει την πόλη. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας και θα έχουμε χρόνο για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Βέροια – Παραλία Βόλου – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Μετά το πρωινό θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο ξενοδοχείο μας. Αναχώρηση για την παραλία Βόλου, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Στη συνέχεια αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής, με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Περιλαμβάνονται
 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή ιδιόκτητα κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Aiges Melathron 4* στη Βέροια, με πρωινό.
 • Πιστοποιημένος ξεναγός για την επίσκεψη στη Βεργίνα.
 • Αρχηγός, συνοδός του Γραφείου μας.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 3€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Ποτά, φιλοδωρήματα, επιπλέον γεύματα κ.α.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.