?????????????????????????????????????????????????????????????????????
1
4
???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
5
Αναχώρηση:

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

3 ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 190,00 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 215,00 €

Γύρος της Σίφνου

Πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονος

1η ημέρα: Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Άγιος Ανδρέας – Παναγία Βρυσιανή – Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης – Βαθύ – Αρτεμώνας

Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί και επιβίβαση στο πλοίο με προορισμό τη Σίφνο. Πρώτη μας επίσκεψη η μυκηναϊκή ακρόπολη του Αγ. Ανδρέα. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο με τα εκθέματα από τις διάφορες εποχές κατοίκησης του χώρου αυτού, που το 2012 βραβεύτηκε ως εξαιρετικό δείγμα ανάδειξης και προβολής αρχαιολογικών ευρημάτων από την Europa Nostra. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Παναγιά Βρυσιανή, όπου στεγάζεται το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης. Από εδώ θα καταλήξουμε  στο Βαθύ, μια μεγάλη παραλία με άμμο, όπου θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και γεύμα σε κάποιο από τα παραδοσιακά ταβερνάκια. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας και θα έχουμε χρόνο για ξεκούραση. Προαιρετική βραδινή έξοδος, περπατώντας στα όμορφα στενά του Αρτεμώνα με τα πολλά αρχοντόσπιτα με τις λουλουδιασμένες αυλές στα πλακόστρωτα γραφικά σοκάκια. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Απολλωνία – Λαογραφικό Μουσείο – Παναγία Ουρανοφόρος – Κάστρο – Χρυσοπηγή – Αποκοφτό – Χερρόνησος – Πανηγύρι Αγίου Παντελεήμονος – Αρτεμώνας

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για την Απολλωνία, την όμορφη πρωτεύουσα του νησιού. Θα ξεκινήσουμε την περιδιάβασή μας από την Πλατεία Ηρώου με το Λαογραφικό Μουσείο,  το οποίο περιλαμβάνει εκθέματα από την παραδοσιακή ζωή του νησιού, όπως αγροτικά εργαλεία, είδη οικιακής χρήσης, τοπικές ενδυμασίες και άλλα. Θα επισκεφτούμε επίσης την Παναγία Ουρανοφόρο ή Γερανιοφόρα. Σειρά έχει το Κάστρο, περνώντας από τις λόζιες και τα γραφικά σοκάκια με αρχιτεκτονικά μέλη αρχαίων κτισμάτων ενταγμένα στα σύγχρονα σπίτια με τα παλιά οικόσημα. Θα δούμε το μαρμάρινο λευκό αρχαίο τείχος, για αυτό την ονόμασαν και «λευκόφρυδη» την αρχαία ακρόπολη, ανάγλυφες ρωμαϊκές σαρκοφάγους  στα στενά και τη γραφική Εφταμάρτυρο πάνω στο βράχο στα ανατολικά του Κάστρου. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για τη Χρυσοπηγή, το παλιό μοναστήρι της Σίφνου που συνδέεται και με το όνομα του λογοτέχνη Αριστομένη Προβελέγγιου. Από εδώ θα μεταβούμε στη γειτονική παραλία του Αποκοφτού. Χρόνος για μπάνιο και φαγητό και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ, μετάβαση στη Χερρόνησο, όπου θα γλεντήσουμε στο τοπικό πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Παναγία της Άμμου – Καμάρες – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Μετά το πρωινό μας, θα περιηγηθούμε στην περιοχή του Αρτεμώνα. Θα δούμε το Δημοτικό σχολείο με το άγαλμα του λογοτέχνη Ι. Γρυπάρη στην αυλή του, το πατρικό του σπίτι λίγο ψηλότερα, την πλατεία με την προτομή του Νικ. Χρυσόγελου, Σιφνιού διδασκάλου του Γένους. Θα επισκεφτούμε την Παναγιά της Άμμου με τη σπάνια εικόνα της «Παναγιάς μοναχής» (χωρίς το θείο βρέφος) και την Παναγιά της Κόχης με την εντυπωσιακή διακόσμηση χωρίς αγιογραφίες εσωτερικά και τον όμορφο ξύλινο «γυναικωνίτη». Στη συνέχεια, θα μεταβούμε στις Καμάρες, όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό και για τα τελευταία μας ψώνια στο νησί. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για τον δρόμο της επιστροφής. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Περιλαμβάνονται
 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή ιδιόκτητα κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Σίφνος – Πειραιάς.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις   στο   ξενοδοχείο   Artemon Hotel στον Αρτεμώνα, με πρωινό.
 • Ασφάλεια κάλυψης αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός του Γραφείου μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Οι φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 0,50 € ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται από τους συμμετέχοντες απευθείας στο ξενοδοχείο.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.