1
thetro-epidavrou
main_NafplioN1
nafplio1-thumb-large
vivari
Αναχώρηση:

Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

2 Ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 70 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 85 €

ΝΑΥΠΛΙΟ – ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ – ΒΙΒΑΡΙ

«Νεφέλες του Αριστοφάνη»

1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ) – ΒΙΒΑΡΙ – ΝΑΥΠΛΙΟ – ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί. Ενδιάμεση στάση για τον πρωινό μας καφέ καθ” οδόν και στη συνέχεια άφιξη στο Βιβάρι για το μεσημεριανό μας φαγητό. Αναχώρηση για το Ναύπλιο και άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος για ξεκούραση. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, όπου θα παρακολουθήσουμε την παράσταση «Νεφέλες του Αριστοφάνη». Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα: ΝΑΥΠΛΙΟ – ΑΘΗΝΑ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ)

Μετά το πρωινό, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πόλη του Ναυπλίου για το μεσημεριανό μας φαγητό. Αργότερα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής, με ενδιάμεση στάση για τον απογευματινό μας καφέ. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Υπόθεση του έργου:

Η αριστοτεχνική κωμωδία του Αριστοφάνη παρουσιάστηκε στα Μεγάλα Διονύσια το 423 π.Χ. και διακωμωδεί τη διδασκαλία του Σωκράτη και τις ιδέες των σοφιστών της εποχής. Ο ηλικιωμένος, απαίδευτος Αθηναίος Στρεψιάδης, καταχρεωμένος από τις σπατάλες και τις ασωτίες του καλοαναθρεμμένου γιου του, Φειδιππίδη, προσπαθεί να τον πείσει να φοιτήσει στο φροντιστήριο του Σωκράτη, όπου θα μάθει τη διαφορά μεταξύ δίκαιου και άδικου λόγου και θα μπορεί να υπερασπίζεται καλύτερα τον εαυτό του στο δικαστήριο απέναντι στους δανειστές του. Όταν ο Φειδιππίδης αρνείται, ο Στρεψιάδης αποφασίζει να σπουδάσει ο ίδιος, παρά την ηλικία του. Στο φροντιστήριο, έρχεται σε επαφή με τον κόσμο των ιδεών και πολύ γρήγορα εντυπωσιάζεται και ζητά να γνωρίσει τον δάσκαλο. Ο Σωκράτης παρουσιάζεται αυτοπροσώπως και ξεκινά η τελετή μύησης του γηραιού σπουδαστή. Ωστόσο, ο Στρεψιάδης αποδεικνύεται ανεπίδεκτος μαθήσεως. Εντέλει, ο Φειδιππίδης υποκύπτει στις απειλές του πατέρα του και έρχεται με το ζόρι στο διδασκαλείο για να σπουδάσει. Πατέρας και γιος παρακολουθούν τη σύγκρουση μεταξύ Δίκαιου και Άδικου Λόγου, με τον καθένα να υποστηρίζει ότι μπορεί να προσφέρει την καλύτερη εκπαίδευση στον Φειδιππίδη. Ο Άδικος Λόγος αναδεικνύεται νικητής. Ο Στρεψιάδης επιστρέφει αργότερα για να παραλάβει τον γιο του, ο οποίος έχει πλέον μεταμορφωθεί σε έναν υποδειγματικό διανοούμενο. Ο Στρεψιάδης διοργανώνει μια γιορτή στο σπίτι του για να πανηγυρίσει τη μεταμόρφωση του γιου του, ενώ διώχνει δύο δανειστές που παρουσιάζονται στη γιορτή ζητώντας από τον Φειδιππίδη να παρουσιαστεί στο δικαστήριο. Όταν ο Φειδιππίδης απειλεί να ξυλοφορτώσει τον πατέρα του στο πλαίσιο μιας αντιδικίας, καταφεύγοντας μάλιστα στα επιχειρήματα που έχει διδαχθεί, ο Στρεψιάδης, όλος θυμό, αποφασίζει να καταστρέψει το φροντιστήριο.

 

Παίζουν

Γιώργος Γάλλος (Στρεψιάδης), Νίκος Καραθάνος (Σωκράτης), Αινείας Τσαμάτης (Φειδιππίδης), Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Δίκαιος Λόγος), Θεοδώρα Τζήμου (Άδικος Λόγος), Χρήστος Λούλης (Δανειστής Α”), Γιάννης Κλίνης (Δανειστής Β”), Πάνος Παπαδόπουλος (Μαθητής Α”), Παναγιώτης Εξαρχέας (Μαθητής Β”), Χορός Νεφελών: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Παναγιώτης Εξαρχέας, ΚαρυοφυλλιάΚαραμπέτη, Γιάννης Κλίνης, ΈμιλυΚολιανδρή, Χρήστος Λούλης, Πάνος Παπαδόπουλος, Ελίνα Ρίζου, Θεοδώρα Τζήμου

Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Περιλαμβάνονται
 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελές ιδιόκτητο κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Μία (1) διανυκτέρευση στο Ναύπλιο, στο ξενοδοχείο Εlena Hotel με πρωινό.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός του Γραφείου μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Εισιτήριο εισόδου στο Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου για την παράσταση: 20,00€ κατά άτομο / Β” Ζώνη.
 • Οι φόροι διαμονής: 0,50 € ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλεται απευθείας στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.