3
2
1
5
4
Αναχώρηση:

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

3 Ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 135 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 160 €

ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ στην «ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΓΗ»

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΙΤΩΛΙΚΟ – ΑΓΡΙΝΙΟ

ΘΕΡΜΟ / ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ – ΟΙΝΙΑΔΕΣ – ΠΕΤΡΟΧΩΡΙ – ΜΥΡΤΙΑ

1η Ημέρα (20/03): Αθήνα – Μεσολόγγι – Αιτωλικό – Αγρίνιο

Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί. Μέσω της γέφυρας του Ρίο, άφιξη στην ιστορική πόλη του Μεσολογγίου όπου θα ξεναγηθούμε στη Δημοτική Πινακοθήκη και στον Κήπο των Ηρώων. Συνεχίζουμε προς την παραλία της Τουρλίδας με τα διβάρια και τις γραφικές πελάδες (ξύλινα σπίτια στο νερό), αλλά και τις Αλυκές. Προχωράμε για το Αιτωλικό, το νησάκι μέσα στη λιμνοθάλασσα που συνδέεται με την ξηρά με δύο πέτρινες πολύτοξες γέφυρες που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα μνημεία. Χρόνος για καφέ κι έπειτα θα ξεναγηθούμε στο Μουσείο Χαρακτικής Βάσως Κατράκη. Εκεί θα θαυμάσουμε από κοντά το έργο της πρωτοποριακής, για την εποχή της, Βάσως Κατράκη, η οποία κληροδότησε στην γενέτειρά περίπου τετρακόσια έργα και μήτρες. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη μονάδα παραγωγής αυγοτάραχου «Στέφος». Το αυγοτάραχο είναι η πολυτιμότερη τροφή της Μεσογείου. Θεωρείται το χαβιάρι του Νότου και είναι εφάμιλλο με αυτό σε γευστική απόλαυση και διατροφική αξία. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά όλα τα στάδια παραγωγής και συσκευασίας αυγοτάραχου, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να γευτούμε έναν πλούσιο μπουφέ με βάση φυσικά το αυγοτάραχο. Συνεχίζουμε κατευθυνόμενοι προς το Αγρίνιο για να θαυμάσουμε το φαράγγι της Κλεισούρας με τους σταλακτίτες και το εκκλησάκι της Αγίας Ελεούσας. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Αγρίνιο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.


2η Ημέρα (21/03): Αγρίνιο – Θέρμο /Λίμνη Τριχωνίδας – Μυρτιά – Αγρίνιο

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για εξωτερική γνωριμία με τις διατηρητέες καπναποθήκες Παπαστράτου και Παπαπέτρου, κτίρια με μεγάλη ιστορική, αρχιτεκτονική και πολιτιστική αξία για την πόλη. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Θέρμο και τη Λίμνη Τριχωνίδα, τη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, με συνολική επιφάνεια 95,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα και μέγιστο βάθος 58 μέτρα. Εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε το μεσημεριανό φαγητό με θέα τη λίμνη. Επιστρέφοντας, προσκύνημα στο Μοναστήρι της Μυρτιάς, σπουδαίο βυζαντινό μνημείο με χιλιετή ιστορία (11ος αι.) και στάση για καφέ στη θέση Δογρή με την όμορφη θέα. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα (22/03): Αγρίνιο – Οινιάδες – Αθήνα

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για να επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Τέχνης του γλύπτη Καπράλου, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες γλύπτες του 20ου αιώνα με καταγωγή από το Παναιτώλιο. Αναχωρούμε για το Αρχαίο Θέατρο των Οινιάδων με την εκπληκτική θέα προς την παλιά κοίτη του Αχελώου και τις παράκτιες περιοχές. Αναχώρηση για τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Περιλαμβάνονται
 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Αγρίνιο, στο ξενοδοχείο Esperia Boutique Hotel με πρωινό.
 • Πιστοποιημένος ξεναγός.
 • Ξενάγηση και γευσιγνωσία στη μονάδα παραγωγής αυγοτάραχου «Στέφος».
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 1,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.