4
1
2
3
2
Αναχώρηση:

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

3 Ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 130 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 170 €

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ – ΠΥΛΟΣ – ΜΕΘΩΝΗ – ΚΟΡΩΝΗ – ΠΕΤΑΛΙΔΙ  

«23η Μαρτίου: ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1821»

1η Ημέρα: Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Καλαμάτα «Εορταστικές Εκδηλώσεις»

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί, με ενδιάμεση στάση για καφέ, με προορισμό την Καλαμάτα. Άφιξη στην πόλη και συγκέντρωση στην πλατεία Αγίων Αποστόλων, για να παρακολουθήσουμε την αναπαράσταση απελευθέρωσης της Καλαμάτας που έγινε στις 23 Μαρτίου 1821. Οι φετινοί εορτασμοί θα διεξαχθούν με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Θα γίνει δοξολογία στον ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, και έπειτα θα γίνει η αναπαράσταση της κατάληψης της Kαλαµάτας. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με παρέλαση μαθητών, οπλαρχηγών και μπουλουκιών. Ελεύθερο απόγευμα στην πόλη της Καλαμάτας. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα: Μεθώνη – Ανάκτορο Νέστορος – Πύλος – Καλαμάτα

Μετά το πρωινό μετάβαση προς τη Μεθώνη, έναν παραδοσιακό οικισμό που υπήρξε στη διαδρομή των αιώνων σημαντικός σταθμός κάθε πλοίου και ταξιδιώτη. Το επιβλητικό κάστρο της είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου και καταλαμβάνει ολόκληρη την έκταση του ακρωτηρίου της νοτιοδυτικής ακτής. Χρόνος για περιήγηση στο κάστρο και αναχώρηση για το ανάκτορο Νέστορος, του ξακουστού βασιλιά της Πύλου. Θα έχουμε χρόνο για ξενάγηση στο πιο καλά διατηρημένο Μυκηναϊκό Ανάκτορο στον Ελλαδικό χώρο.  Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε την Πύλο, γραφική πόλη χτισμένη στον όρμο του Ναυαρίνο, γνωστή για την Ναυμαχία που έλαβε μέρος στον κόλπο της το 1827. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Καλαμάτα. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα: Νερόμυλος – Κυπαρισσία (Άνω Πόλη) – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για τον παλιό νερόμυλο της Κυπαρισσίας, ο οποίος έχει αναστηλωθεί με μεράκι και σεβασμό στην ιστορία και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του. Χρόνος για επίσκεψη και αναχώρηση για την Άνω Πόλη Κυπαρισσίας, η οποία σε ένα μεγάλο μέρος της έχει ανακηρυχθεί ιστορικός διατηρητέος οικισμός και αρχαιολογικός χώρος. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και μεσημεριανό φαγητό. Αναχώρηση για τον δρόμο της επιστροφής, με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Περιλαμβάνονται
 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελές ιδιόκτητο κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην παραλία Καλαμάτας, στο ξενοδοχείο Pharae Palace Hotel 4* με πρωινό.
 • Ξενάγηση στο ανάκτορο του Νέστορος.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός του Γραφείου μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Οι φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 3,00 € ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται απευθείας από τους συμμετέχοντες στο ξενοδοχείο.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.