1
3
2
4
5
Αναχώρηση:

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

3 Ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε τρίκλινο δωμάτιο: 225 €
Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 240 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 290 €

ΝΑΞΟΣ

Χαλκί – Απόλλωνας – Απείρανθος – Σαγκρί – Φιλώτι – Άγιος Προκόπιος

1η Ηµέρα (26/08): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Πειραιάς – Νάξος – Άγιος Προκόπιος

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση (07.25) για ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων. Άφιξη στη Νάξο (12.30) και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Ελεύθερη ώρα για να γνωρίσετε την περιοχή και να απολαύσετε ένα μπάνιο στη θάλασσα. Το απόγευμα αναχώρηση για την πόλη της Νάξου (Χώρα), για έναν περίπατο στην κοσμική παραλία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

2η Ηµέρα (27/08): Χαλκί – Απόλλωνας – Απείρανθος – Άγιος Προκόπιος

Αναχώρηση το πρωί για µια περιήγηση στην ορεινή Νάξο. Πρώτη στάση το χωριό Χαλκί, μία περιοχή γεμάτη από ελαιόδεντρα και εσπεριδοειδή, η οποία ήταν το παλαιό κέντρο του νησιού. Περιήγηση στα πλακόστρωτα στενά µε τα αρχοντικά σπίτια, τους παλιούς πύργους και επίσκεψη στη βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας της Πρωτόθρονης του 9ου αιώνα, καθώς και στο πρώτο αποστακτήριο κίτρου, του παραδοσιακού ποτού της Νάξου. Συνεχίζοντας στη βόρεια πλευρά του νησιού θα επισκεφθούμε το πανέμορφο γραφικό ψαροχώρι Απόλλωνα, µε µια στάση στην είσοδο του χωριού για να δούμε το γιγαντιαίο κούρο μήκους σχεδόν 11 μέτρων. Στην επιστροφή θα επισκεφθούμε το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό της Νάξου, την Απείρανθο, το «μαρμάρινο χωριό» όπως λένε, λόγω της χρήσης μαρμάρου στους δρόμους και στα σπίτια. Είναι ένας πετρόχτιστος παραδοσιακός οικισμός, με ενετική αρχιτεκτονική, στενά καλντερίμια και γραφικές καμάρες, που θα μας μαγέψουν. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3η Ηµέρα (28/08): Άγιος Προκόπιος – Σαγκρί – Φιλώτι

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το χωριό Σαγκρί, το οποίο φημίζεται για τους ενετικούς πύργους, τις βυζαντινές εκκλησίες και τους γραφικούς ανεμόμυλους. Πριν φτάσουμε στο χωριό θα δούμε τον πύργο του Μπαζαίου ή Μονή Τιμίου Σταυρού, αναστυλωμένο μνημείο του 17 αιώνα. Λίγο έξω από το χωριό βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του Γύρουλα ή αλλιώς αρχαίος ναός της Δήμητρας, εξολοκλήρου φτιαγμένος από λευκό μάρμαρο (προαιρετική επίσκεψη). Στο χώρο του υπάρχει ένα μοναδικό μουσείο που σας προτείνουμε να επισκεφθείτε. Επόμενη στάση μας το Φιλώτι, το μεγαλύτερο χωριό της Νάξου. Ελεύθερη ώρα για να δοκιμάσετε ένα τοπικό γλυκό κάτω από τα πλατάνια της πλατείας του χωριού. Αναχώρηση για τη χώρα της Νάξου, για να απολαύσουμε πριν την αναχώρηση μας, μια τελευταία βόλτα στα πλακόστρωτα καλντερίμια και τα βενετσιάνικα αρχοντικά που θυμίζουν εικόνες μίας άλλης εποχής. Ελεύθερος χρόνος για το μεσημεριανό μας φαγητό. Επιβίβαση στο πλοίο, αναχώρηση από τη Νάξο (18.00) και άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά (23.15). Επιστροφή με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Περιλαμβάνονται
  • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Νάξος – Πειραιάς (οικονομική θέση).
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στον Άγιο Προκόπιο, στο ξενοδοχείο Naxos Palace Hotel 4* με πρωινό.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
  • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
  • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
  • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 3,00€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.