3
??????????????????????????
4
2
5
Αναχώρηση:

Κυριακή 13 Αυγούστου

4 ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 165 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 210 €

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ

«Καβαλάρηδες της Σιάτιστας»

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

1η Ημέρα: Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Καλαμπάκα – Γρεβενά – Καστοριά

Συγκέντρωση και αναχώρηση  νωρίς το πρωί. Μισάωρη ενδιάμεση στάση για καφέ στα Καμένα Βούρλα. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Καλαμπάκα, μέσω Καρδίτσας. Άφιξη και χρόνος ελεύθερος στην πόλη για το μεσημεριανό μας φαγητό. Μέσω Γρεβενών, άφιξη το απόγευμα στην Καστοριά, πόλη της γούνας με τις 72 εκκλησίες και τα περίφημα αρχοντικά. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Πρέσπες – Καστοριά

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τις πανέμορφες Πρέσπες, όπου βρίσκονται οι γνωστοί Ελληνικοί βιότοποι με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Επίσκεψη στον Άγιο Αχίλλειο και στο γραφικό χωριό Ψαράδες, όπου θα παραμείνουμε για μεσημεριανό φαγητό. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στη Καστοριά, όπου θα επισκεφθούμε τη Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας, χτισμένη το 1082 επί Βυζαντινού Αυτοκράτορα Αλέξιου Α” Κομνηνού και τη περίφημη Σπηλιά του Δράκου. Το σπήλαιο βρίσκεται στις όχθες της λίμνης, στους πρόποδες του μικρού βουνού, που δημιουργεί την χερσόνησο που είναι χτισμένη η πόλη και η  παράδοση θέλει την σπηλιά, να είναι ένα χρυσορυχείο το οποίο φύλαγε, άγρυπνος φρουρός ένας δράκος. Προαιρετική επίσκεψη και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Δισπηλιό – Ιερά Μονή Παναγίας Μικροκάστρου – Καστοριά

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τον προϊστορικό οικισμό του Δισπηλιού. Χρόνος για επίσκεψη και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Παναγίας Μικροκάστρου, χτισμένη το 1797 με εξαιρετικής τέχνης τοιχογραφίες. Το Μοναστήρι είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου και κάθε χρόνο το Δεκαπενταύγουστο μεγάλες παρέες με καταστόλιστα άλογα, επισκέπτονται το μοναστήρι για να προσκυνήσουν την Παναγιά. Το έθιμο είναι ευρύτερα γνωστό ως «οι καβαλάρηδες της Σιάτιστας» και κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών από ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο θαυμαστό εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στη Δυτική Μακεδονία. Ένα πανηγύρι λεβεντιάς και τόλμης που έχει τις ρίζες του στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Χρόνος ελεύθερος για να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις. Επιστροφή το απόγευμα στην Καστοριά. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Καστοριά – Καλαμπάκα – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Μετά το πρωινό αναχώρηση (μέσω Σέρβια – Ελασσόνα – Σαραντάπορο) για το δρόμο της επιστροφής, με ενδιάμεσες στάσεις για το μεσημεριανό μας φαγητό και καφέ. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Περιλαμβάνονται
  • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή ιδιόκτητα κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Byzantium Hotel στην Καστοριά με πρωινό.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
  • Αρχηγός, συνοδός του Γραφείου μας.
  • Διόδια.
  • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
  • Ποτά, φιλοδωρήματα, επιπλέον γεύματα κ.α.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.