1
3
2
4
5
Αναχώρηση:

Τρίτη 18 Ιουλίου

4 ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 245 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 320 €

ΝΑΞΟΣ

Χαλκί – Απόλλωνας – Απείρανθος – Σαγκρί – Φιλώτι – Μονή

1η Ηµέρα: Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Πειραιάς – Νάξος

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων. Άφιξη στη Νάξο το μεσημέρι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερη ώρα για να γνωρίσετε την περιοχή και να απολαύσετε ένα μπάνιο στη θάλασσα. Το απόγευμα αναχώρηση για την πόλη της Νάξου (Χώρα), για έναν περίπατο στην κοσμική παραλία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

2η Ηµέρα: Χαλκί – Απόλλωνας – Απείρανθος

Αναχώρηση το πρωί για µια περιήγηση στην ορεινή Νάξο. Πρώτη στάση το χωριό Χαλκί, μία περιοχή γεμάτη από ελαιόδεντρα και εσπεριδοειδή, η οποία ήταν το παλαιό κέντρο του νησιού. Περιήγηση στα πλακόστρωτα στενά µε τα αρχοντικά σπίτια, τους παλιούς πύργους και επίσκεψη στη βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας της Πρωτόθρονης του 9ου αιώνα, καθώς και στο πρώτο αποστακτήριο κίτρου, του παραδοσιακού ποτού της Νάξου. Συνεχίζοντας στη βόρεια πλευρά του νησιού θα επισκεφθούμε το πανέμορφο γραφικό ψαροχώρι Απόλλωνα, µε µια στάση στην είσοδο του χωριού για να δούμε το γιγαντιαίο κούρο μήκους σχεδόν 11 μέτρων. Στην επιστροφή θα επισκεφθούμε το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό της Νάξου, την Απείρανθο, το «μαρμάρινο χωριό» όπως λένε, λόγω της χρήσης μαρμάρου στους δρόμους και στα σπίτια. Είναι ένας πετρόχτιστος παραδοσιακός οικισμός, με ενετική αρχιτεκτονική, στενά καλντερίμια και γραφικές καμάρες, που θα μας μαγέψουν. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3η Ηµέρα: Σαγκρί – Φιλώτι – Μονή  

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το χωριό Σαγκρί, το οποίο φημίζεται για τους ενετικούς πύργους, τις βυζαντινές εκκλησίες και τους γραφικούς ανεμόμυλους. Πριν φτάσουμε στο χωριό θα δούμε τον πύργο του Μπαζαίου ή Μονή Τιμίου Σταυρού, αναστυλωμένο μνημείο του 17 αιώνα. Λίγο έξω από το χωριό βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του Γύρουλα ή αλλιώς αρχαίος ναός της Δήμητρας, εξολοκλήρου φτιαγμένος από λευκό μάρμαρο (προαιρετική επίσκεψη). Στο χώρο του υπάρχει ένα μοναδικό μουσείο που σας προτείνουμε να επισκεφθείτε. Επόμενη στάση μας το Φιλώτι, το μεγαλύτερο χωριό της Νάξου. Ελεύθερη ώρα για να απολαύσετε ένα γλυκό κάτω από τα πλατάνια της πλατείας του χωριού. Ακολουθεί στάση στο χωριό Μονή και την Παναγία τη Δροσιανή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

4η Ηµέρα: Χώρα – Πειραιάς – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για τη χώρα της Νάξου, για να απολαύσουμε πριν την αναχώρηση μας, μια τελευταία βόλτα στα πλακόστρωτα καλντερίμια και τα βενετσιάνικα αρχοντικά που θυμίζουν εικόνες μίας άλλης εποχής. Όποιος θέλει μπορεί να επισκεφθεί το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Μετάβαση στο λιμάνι και επιβίβαση στο πλοίο. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά  και επιστροφή με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Περιλαμβάνονται
  • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή ιδιόκτητα κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Νάξος – Πειραιάς σε οικονομική θέση.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο NAXOS PALACE 4*, με πρωινό καθημερινά.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
  • Αρχηγός, συνοδός του Γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
  • Ποτά, φιλοδωρήματα, επιπλέον γεύματα κ.α.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.