4
1
2
5
Αναχώρηση:

Πέμπτη 31 Αυγούστου

6 ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 405 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 490 €

ΚΩΣ – ΚΑΛΥΜΝΟΣ

 Μαστιχάρι - ΠόθιαΑσκληπιείο – Κέφαλος

Καρδάμαινα – Αντιμάχεια – Πυλί

1η ημέρα:  Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Πειραιάς – Κως (διανυκτέρευση εν πλω)

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το απόγευμα για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ημέρα: Κως

Άφιξη το πρωί στο νησί. Χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, η οποία είναι ίσως και η μοναδική πόλη που συγκεντρώνει σημάδια όλων των εποχών και πολιτισμών στο κέντρο της. Στη συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ακολουθεί περιήγηση του νησιού. Θα ξεκινήσουμε από το κέντρο της πόλης και θα δούμε το Διοικητήριο, κλασσικό κτίσμα Ιταλικής αρχιτεκτονικής, τον Πλάτανο του Ιπποκράτη, ο οποίος σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, φυτεύτηκε από τον Ιπποκράτη πριν από περίπου 2.400 χρόνια και κάτω από τη σκιά του, ο μεγάλος σοφός δίδασκε την επιστήμη της Ιατρικής στους μαθητές του, το Μεσαιωνικό Κάστρο της Νεραντζιάς και το τζαμί της Λότζιας. Συνεχίζουμε την περιήγησή µας µε την κεντρική πλατεία της Κω όπου θα δούμε το συγκρότημα του Ορφέα, το Μουσείο και τη Δημοτική Αγορά, όλα δείγματα ιταλικής αρχιτεκτονικής. Στην πλατεία επίσης βρίσκεται και το τζαμί Ντεφτερντάρ, απομεινάρι της Οθωμανικής κυριαρχίας. Περπατώντας μέσα από τα σοκάκια της παλιάς πόλης, θα φτάσουμε στις Δυτικές Ανασκαφές, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το ψηφιδωτό της Αρπαγής της Ευρώπης και το Ρωμαϊκό Ωδείο. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Κως – Κάλυμνος – Κως

Αναχώρηση μετά το πρωινό για το Μαστιχάρι (περίπου 35 χλµ από την πόλη), επιβίβαση στο καραβάκι και αναχώρηση για να επισκεφθούμε τη γειτονική Κάλυμνο, το νησί των σφουγγαράδων. Άφιξη στην  Πόθια, την πρωτεύουσα και το λιμάνι της Καλύμνου, περιοχή χτισμένη στις αρχές του 1850. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο, το μοναδικό σπογγαλιευτικό μουσείο για να γνωρίσετε την ναυτική παράδοση του νησιού. Στον ίδιο χώρο υπάρχει και το Λαογραφικό Μουσείο. Στην πόλη λειτουργεί και το Αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός από αρχαία χάλκινα και μαρμάρινα γλυπτά, εργαλεία, αγγεία, όπλα κ.α. Επίσης εκτίθενται και αντικείμενα από ναυάγια αρχαίων πλοίων. Στην προκυμαία της Πόθιας βρίσκεται η εκκλησία Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, με το θαυμάσιο μαρμάρινο τέμπλο της, το οποίο είναι φιλοτεχνημένο από τον σπουδαίο γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και μεσημεριανό φαγητό. Επιστροφή στην Κω το απόγευμα. Χρόνος για καφέ στο Μαστιχάρι. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Ασκληπιείο – Κέφαλος – Καρδάμαινα

Αναχώρηση μετά το πρωινό από το ξενοδοχείο μας. Πρώτη επίσκεψη το Ασκληπιείο, το οποίο αποτελεί το σπουδαιότερο αρχαιολογικό μνημείο του νησιού, αλλά και ένα από τα πιο φημισμένα ασκληπιεία της αρχαιότητας. Στους αρχαίους χρόνους αποτελούσε χώρο λατρείας του θεού Ασκληπιού και χώρο θεραπείας αλλά και διδασκαλίας της Ιατρικής. Εκεί δίδαξε ο Ιπποκράτης, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ιατρικής κατά την αρχαιότητα, στη σχολή που είχε ιδρύσει ο ίδιος στο χώρο του Ασκληπιείου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Κέφαλο, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για  μπάνιο και φαγητό. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, με στάση στην Καρδάμαινα και χρόνο για τον απογευματινό μας καφέ. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Αντιμάχεια – Πυλί – Κως (διανυκτέρευση εν πλω)

Αναχώρηση μετά το πρωινό από το ξενοδοχείο μας με πρώτη επίσκεψη στην Αντιμάχεια, έναν από τους αρχαιότερους οικισμούς του νησιού. Χρόνος για περιήγηση και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το Πυλί, όπου θα δούμε και τον πανάρχαιο τάφο του αρχαίου βασιλιά του νησιού Χαρμύλου, ο οποίος αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αρχαιολογικά μνημεία στην Κω. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην πόλη της Κω, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο ως την επιβίβαση μας στο πλοίο. Επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

6η ημέρα: Πειραιάς – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί. Επιστροφή με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Περιλαμβάνονται
 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή ιδιόκτητα κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς - Κως - Πειραιάς σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Κως – Κάλυμνος – Κως.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Αlexandra Hotel 4* στην Κω με πρωινό.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός του Γραφείου μας.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Ποτά, φιλοδωρήματα, επιπλέον γεύματα κ.α.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.