3
2
1
4
Αναχώρηση:

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου

6 ημέρες

Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 435,00 €
Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 360,00 €

Νις – Βελιγράδι – Κραλίεβο – Μονή Ζίτσα – Τόπολα – Μονή Κρουσεντολ

Εθνικό Πάρκο Φρούσκα Γκόρα – Μονή Χόποβο – Σρεμσκι Κάρλοβιτς

Νόβισαντ – Μονή Μανασίγια – Θεσσαλονίκη

1η ημέρα: Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Νις

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί. Πραγματοποιώντας τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και αναχώρηση για το Νις. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Νις – Κραλίεβο – Mονή Zica – Τόπολα – Βελιγράδι

Αναχώρηση μετά το πρωινό για την περιοχή του Κράλιεβο και τη Μονή Zica. Το Μοναστήρι Zica χτίστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα και βρίσκεται στην είσοδο του φαραγγιού Ιμπάρ στην κεντρική Σερβία. Ήταν η πρώτη έδρα της Αρχιεπισκοπής της Σερβίας. Το Μοναστήρι υπέστη πολλές καταστροφές κατά τη διάρκεια των χρόνων για αυτό και έγιναν πολλαπλές ανακαινίσεις μέχρι τη σημερινή του μορφή. Επόμενη σύντομη στάση μας το Κραλίεβο. Ύστερα θα  συνεχίσουμε για την ιστορική πόλη Τopola, χτισμένη στη καρδιά των μεγάλων σέρβικων αμπελώνων, όπου εδώ εκλέχθηκε και ο αρχηγός της πρώτης Σερβικής επανάστασης, ο Εθνικός ήρωας της χώρας, Καραγεώργης Σερβίας. Στο λόφο Oplenac με τη μοναδική θέα στην περιοχή, θα επισκεφθούμε την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και το Μαυσωλείο της Σέρβικης Βασιλικής Οικογένειας. To βράδυ θα καταλήξουμε στην πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Βελιγράδι (ξενάγηση πόλεως)

Αναχώρηση μετά το πρωινό για την πανοραμική ξενάγηση στην πόλη του Βελιγραδίου, από το περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν, σήμα κατατεθέν της πόλης, χτισμένο πάνω ακριβώς από τη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη, με τη μοναδική θέα προς το νέο Βελιγράδι και το Ζέμουν. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε προς τη Μητρόπολη του Βελιγραδίου περνώντας από το τέρμα της οδού Κνέζ Μιχαήλοβα, αγαπημένο πεζόδρομο των ντόπιων και των επισκεπτών με εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αι. που τώρα στεγάζουν μοντέρνα εμπορικά μαγαζιά αλλά και κομψά καφέ και εστιατόρια. Θα συνεχίσουμε προς το νέο Βελιγράδι, αφού περάσουμε τη γέφυρα Μπράνκο στον ποταμό Σάββα που χωρίζει το παλιό με το νέο Βελιγράδι και θα επιστρέψουμε περνώντας από τη νέα γέφυρα “Αντα, για να γνωρίσουμε ένα από τα πολλά γνωστά πάρκα του Βελιγραδίου, το Τόπσιντερ. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε προς τις αριστοκρατικές περιοχές του Βελιγραδίου για να επισκεφθούμε το «σπίτι των λουλουδιών», το μαυσωλείο του Τίτο και θα συνεχίσουμε για να φθάσουμε στο Ναό του Αγίου Σάββα, μία από τις μεγαλύτερες Ορθόδοξες εκκλησίες στο κόσμο. Η περιήγηση μας τελειώνει με τη γνωστή πλατεία Σλάβια, για να δούμε τα βομβαρδισμένα κτίρια από τον τελευταίο πόλεμο, το κτίριο της Κυβέρνησης, τη Βουλή, το Δημαρχείο και την Πλατεία της Δημοκρατίας. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση και όποιος επιθυμεί μπορεί να πραγματοποιήσει προαιρετικά την κρουαζιέρα στο Δούναβη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Εθνικό πάρκο Φρούσκα Γκόρα – Νοβισαντ – Σρέμσκι Καρλόβσκι

Αναχώρηση μετά το πρωινό για να πραγματοποιήσουμε μια όμορφη εκδρομή στην πεδιάδα της Βοϊβοντίνα και τον Εθνικό Δρυμό Φρούσκα Γκόρα. Η χαμηλή οροσειρά, μήκους 80 χλμ. της Φρούσκα Γκόρα αποτελεί τη μοναδική φυσική «παρένθεση» στην ατελείωτη πεδιάδα της επαρχίας Βοϊβοντίνα. Το βουνό φτάνει στο ψηλότερο σημείο του μόλις τα 539 μέτρα με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, οινοποιεία, ήρεμα χωριουδάκια και μοναστήρια της περιόδου 15ου – 18ου αιώνα, όπως το Χόποβο και το Κρούσεντολ (τα οποία θα επισκεφθούμε) συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικό. Θα γνωρίσουμε τη μικρή πόλη Σρέμσκι Καρλόβσκι και θα συνεχίσουμε για το Νόβισαντ. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και επιστροφή νωρίς το βράδυ στο Βελιγράδι και το ξενοδοχείο  μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Βελιγράδι – Μονή Μανασίγια – Θεσσαλονίκη

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την κοιλάδα του Μοράβα με τα καστρομοναστήρια, Μανασίγια και Ραβανίτσα. Χτισμένα στα τέλη του 14ου αιώνα αρχές 15ου αιώνα, περιβάλλονται από εντυπωσιακά τείχη και αποτελούν την κορυφαία έκφραση της Σχολής Μοράβα, αλλά και της Βυζαντινής τέχνης στη Σερβία. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο για Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας τις απαραίτητες στάσεις. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας. Σύντομη περιήγηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής, πραγματοποιώντας τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Περιλαμβάνονται
 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή ιδιόκτητα κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Μια (1) διανυκτέρευση στο New City Hotel 4* στο Νις.
 • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στο Queens Astoria Design Hotel 4* στο Βελιγράδι.
 • Μια (1) διανυκτέρευση στο Egnatia Palace Hotel 4* στη Θεσσαλονίκη.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο).
 • Ελληνόφωνος πιστοποιημένος ξεναγός.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Δημοτικοί φόροι πόλεων.
 • Αρχηγός, συνοδός του Γραφείου μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Ποτά, φιλοδωρήματα, επιπλέον γεύματα.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.