4
6
5
1
2
3
Αναχώρηση:

Δευτέρα 14 Μαΐου

7 ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 665,00 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 885,00 €

ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΓΑΛΙΛΑΙΑ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ

ΚΑΝΑ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ – ΛΥΔΔΑ – ΒΗΘΑΝΙΑ

ΙΕΡΙΧΩ – ΣΑΜΑΡΕΙΑ – ΜΠΕΤΣΑΧΟΥΡ

1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ) – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΛΥΔΔΑ -ΒΗΘΛΕΕΜ

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για το Tελ Αβίβ. Άμεση αναχώρηση για τη Λύδδα (Λοντ), όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός και ο τάφος του Αγίου Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου Γεωργίου. Αναχώρηση για τη Βηθλεέμ. Προσκύνηση και ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Γέννησης και το Θεοδέγμον Σπήλαιο, όπου γεννήθηκε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Ακολούθως προσκύνηση στο Σπήλαιο των Νηπίων, όπου φυλάσσονται τα οστά των 14.000 νηπίων που σφαγίασε ο Ηρώδης. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στη Βηθλεέμ. Χρόνος για τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ – ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΤΑΜΟΝΑΣ – ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ – ΒΗΘΑΝΙΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού, την ωραιότερη και αρχαιότερη Μονή του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου στην Ιερουσαλήμ, όπου φυτεύτηκε από τον Λωτ το τρισύνθετο δέντρο από το οποίο κατασκευάστηκε ο Σταυρός του Χριστού. Ακολούθως μετάβαση και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Καταμόνας, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Συμεών. Στη συνέχεια, θα ανέβουμε στο Όρος των Ελαιών, όπου βρίσκεται ο τόπος της Ανάληψης του Χριστού, που σήμερα κατέχουν οι μουσουλμάνοι, η Ιερά Μονή της Αναλήψεως του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου μας και η Μικρή Γαλιλαία, όπου βρίσκεται η Τράπεζα του Χριστού, ο Ιερός Ναός των Αγίων Αποστόλων (Άνδρες Γαλιλαίοι) και η εκκλησία στον χώρο όπου η Κυρία Θεοτόκος δέχτηκε από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ το μήνυμα της κοιμήσεως και μεταστάσεώς Της. Αναχώρηση για τη Βηθανία, όπου βρίσκεται ο τάφος του Λάζαρου και η Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην ΒηθλεέμΔείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα:  ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για την Ιερουσαλήμ. Άφιξη στην Αγία Πόλη, προσκύνημα και ξενάγηση στον Ναό της Αναστάσεως, όπου βρίσκονται ο Φρικτός Γολγοθάς, η Αποκαθήλωση, ο Πανάγιος Τάφος και ο τόπος εύρεσης του Τιμίου Σταυρού. Ακολουθώντας την Οδό του Μαρτυρίου, θα φτάσουμε στο Πραιτώριο, όπου έγινε η πιο παραπλανητική δίκη στην ανθρωπότητα και φυλακίστηκε ο Χριστός. Επίσκεψη στην Προβατική Κολυμβήθρα και το σπίτι της Παναγίας (Οικία Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης). Ακολούθως, περνώντας από την Προβατική Πύλη ή Πύλη των Λεόντων, θα φτάσουμε στον τόπο του λιθοβολισμού του πρωτομάρτυρα Στέφανου, θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων και την κλεισμένη Χρυσή Πύλη και θα προσκυνήσουμε στον Πανίερο Ναό Μνήμα της Παναγίας στη Γεθσημανή. Επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στην Αγία Σιών, όπου βρίσκονται το Υπερώο του Μυστικού Δείπνου, ο Τάφος του Δαβίδ και το σπίτι του Ευαγγελιστή Ιωάννη, όπου κοιμήθηκε η Παναγία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη ΒηθλεέμΔείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: ΙΕΡΙΧΩ (ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΟ, ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΕΛΙΣΑΙΟΥ, ΙΟΡΔΑΝΗΣ, ΜΟΝΗ ΑΒΒΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ) – ΣΑΜΑΡΕΙΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για την Ιεριχώ, την αρχαιότερη πόλη της Γης. Ανάβαση στο Σαραντάριο, το όρος όπου νήστεψε ο Ιησούς και κατανίκησε τον διάβολο και προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στη συνέχεια, προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Προφήτη Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η συκομορέα στην οποία ανέβηκε ο τελώνης Ζακχαίος) και στην Ιερά Μονή του Αββά Γερασίμου και αγιασμός στον Ιορδάνη ποταμό, στον αυθεντικό τόπο της Βάπτισης του Ιησού (Κασέρ ελ Γιαχούντ). Στη συνέχεια, αναχώρηση για τη Νεάπολη (Ναμπλούς) της Σαμάρειας, όπου θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής και του Αγίου Φιλούμενου πάνω από το Φρέαρ του Ιακώβ, όπου ο Κύριος συνάντησε τη Σαμαρείτιδα και της αποκάλυψε πως είναι ο Μεσσίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη ΒηθλεέμΔείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: ΓΑΛΙΛΑΙΑ - ΟΡΟΣ ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΝΑ – ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχώρηση νωρίς το πρωί για την περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τη Ναζαρέτ όπου βρίσκεται ο Ναός του Ευαγγελισμού, την Κανά (όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου της μετατροπής του νερού σε κρασί). Στη συνέχεια, προσκύνημα στην Ιερά Μονή Πέτρου και Παύλου στην Καπερναούμ, χτισμένη στη θέση όπου ο Κύριος θεράπευσε τον παραλυτικό, και στην Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων στην πόλη της Τιβεριάδας, στη θέση όπου εμφανίστηκε ο Κύριος για τρίτη φορά μετά την Ανάστασή Του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη ΒηθλεέμΔείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: ΧΟΖΕΒΑΣ – ΒΗΘΑΝΙΑ – ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΑΒΒΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ – ΜΠΕΤΣΑΧΟΥΡ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για την Ιερά Μονή Χοζεβά μέσα στο φαράγγι Βάντι Κελτ, όπου ασκήτεψαν οι Θεοπάτορες και κατέφυγε ο Προφήτης Ηλίας για να γλιτώσει από την οργή των ασεβών βασιλέων Αχαάβ και Ιεζάβελ. Σε αυτό το άγριο και επιβλητικό τοπίο βρίσκεται η Ιερά Μονή όπου ασκήτεψαν ο Άγιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης και ο Άγιος Ιωάννης ο Ρουμάνος. Ακολούθως, μετάβαση και προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αββά Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, μεγάλης ασκητικής μορφής της Παλαιστίνης, που είναι χτισμένη πάνω στο σπήλαιο που διανυκτέρευσαν οι Τρεις Μάγοι και μετάβαση στην Ιερά Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για γυναίκες / οι γυναίκες παραμένουν εκτός της μονής, όπου οι μοναχοί φέρουν για προσκύνηση άγια λείψανα και ευλογίες), πνευματική όαση στην έρημο της Ιουδαίας. Αναχώρηση για το Μπετσαχούρ, το Χωριό των Ποιμένων, όπου θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο των Ποιμένων και τον Ιερό Ναό Δόξα εν Υψίστοις, στους αγρούς του Βοόζ, εκεί που οι μακάριοι ποιμένες άκουσαν τον δοξολογικό ύμνο των αγγέλων και έσπευσαν να προσκυνήσουν τον νεογέννητο Χριστό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Βηθλεέμ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η Ημέρα: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΑΘΗΝΑ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ)

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος στην Βηθλεέμ. Το ιερό προσκύνημα στους Αγίους Τόπους φτάνει στο τέλος του. Αναχώρηση για το Τελ Αβίβ και το αεροδρόμιο. Πτήση πίσω στην Αθήνα. Αναχώρηση από το αεροδρόμιο και επιστροφή με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

Η δήλωση συμμετοχής στην 7ήμερη Εκδρομή

πραγματοποιείται μόνο με κατάθεση προκαταβολής,

για την κράτηση αεροπορικού εισιτηρίου.

Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Περιλαμβάνονται
 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή ιδιόκτητα κλιματιζόμενα πούλμαν προς/από Αεροδρόμιο.
 • Αεροπορικά Εισιτήρια Αθήνα – Τελ Αβίβ – Αθήνα (1 χειραποσκευή + 1 βαλίτσα) και Φόροι Αεροδρομίων.
 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή κλιματιζόμενα ιδιόκτητα πούλμαν και περιηγήσεις (όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα).
 • Έξι (6) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στη Βηθλεέμ, με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο καθημερινά).
 • Έμπειρος πιστοποιημένος ξεναγός.
 • Είσοδοι στους επισκέψιμους χώρους (όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα).
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός του Γραφείου μας.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Το Τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος: 15,00 € κατά άτομο.
 • Ποτά, επιπλέον γεύματα, φιλοδωρήματα.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.