1
perugia-italy
perugia-italy-1
orvieto-italy
Fontana_Maggiore,_Perugia
Rome-Colosseum
rome-1
Elia-Locardi-Rome-Italy-Ponte-Sant-Angelo
Elia-Locardi-The-Heart-of-Rome-Italy-900
assisi_san_francesco
Αναχώρηση:

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου

7 ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 525,00 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 625,00 €

«Χριστούγεννα στην Ιταλία του Μεσαίωνα»

Περούτζια – Ρώμη

Ορβιέτο – Ασίζη – Σπολέτο – Αρέτσο – Γκούμπιο

1η ημέρα: Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Πάτρα (διανυκτέρευση εν πλω)

Συγκέντρωση των εκδρομέων, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Πάτρα, με ενδιάμεση στάση καθ’ οδόν. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα. Χρόνος για να απολαύσετε τις ανέσεις του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ημέρα: Ανκόνα – Περούτζια

Άφιξη στην Ανκόνα και αναχώρηση για την Ούμπρια «την πράσινη καρδιά της Ιταλίας», ένα μέρος με σπάνια φυσική ομορφιά. Στην Ούμπρια θα συναντήσουμε ειδυλλιακά τοπία, θα δούμε παραδοσιακά αγροτόσπιτα και αμπέλια. Προορισμός μας η πρωτεύουσα της Ούμπρια, η πανέμορφη Περούτζια. Η Περούτζια είναι η πόλη του περίφημου ζωγράφου Περουτζίνο, όπου θα δούμε την υπέροχη Φοντάνα Ματζιόρε στο μέγαρο των Πριόρι και την περίφημη αναγεννησιακή πινακοθήκη, τον καθεδρικό ναό, το πηγάδι των Ετρούσκων και τη μεσαιωνική γειτονιά, όπου όλα αυτά χαρακτηρίζουν το ιστορικό κέντρο της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην περιοχή Περούτζια. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας. Δείπνο και διανυκτέρευση.


3η ημέρα: Ορβιέτο – Ασίζη – Σπολέτο – Περούτζια

Μετά το πρωινό επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Τόντι όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε την κωμόπολη και την υπόγεια πόλη Ορβιέτο, όπου θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό και άλλα αξιοθέατα. Συνεχίζουμε  με επόμενη μας στάση την πανέμορφη Ασίζη, παγκοσμίως γνωστή ως η γενέτειρα του Αγίου Φραγκίσκου, του Προστάτη Αγίου της Ιταλίας, ιδρυτή του μοναστικού Τάγματος των Φρανγκισκανών και μια από τις σπουδαιότερες θρησκευτικές μορφές του Μεσαίωνα. Είναι μια όμορφη πόλη χτισμένη σε ένα λόφο, γεμάτη εκκλησίες και γραφικά σοκάκια, με όμορφα μεσαιωνικά κτίρια από ροδόχρωμη πέτρα. Θα δούμε τη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου, όπου βρίσκεται ο τάφος και οι νωπογραφίες του Τζιότο και Τσιμαμπουέ. Επίσης, θα δούμε τη Βασιλική της Σάντα Κιαρα και το κάστρο Ρόκα Ματζόρε με μοναδική πανοραμική θέα στην πόλη. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση. Επόμενος σταθμός μας το Σπολέτο μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της κεντρικής Ιταλίας, η οποία φημίζεται για το πανέμορφο καθεδρικό με το κωδωνοστάσιο που κτίστηκε με πέτρα από το αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο της πόλης, καθώς και για το Festival dei Due Mondi (από τα σπουδαιότερα φεστιβάλ Τέχνης και Μουσικής στην Ευρώπη). Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια αναχώρηση για Περούτζια. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Ρώμη (Ξενάγηση) – Περούτζια

Πρωινό και αναχώρηση για πανοραμική ξενάγηση στη Ρώμη. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην αιώνια Πόλη που δεν έπαψε να γοητεύει τον κάθε επισκέπτη της και θα δούμε το Αυρηλιανό τείχος, την πιάτσα Βενέτσια με το μνημείο του Αγνώστου στρατιώτη, το λόφο Παλατίνο, το Τίβερη ποταμό, το νησί Τιβερίνα, το κάστρο του Αγίου Αγγέλου και τη Φοντάνα ντι Τρέβι. Έπειτα, επίσκεψη στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Στη συνέχεια, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση στη γιορτινή πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.


5η ημέρα: Αρέτσο - Περούτζια

Πρωινό και αναχωρούμε για το αναγεννησιακό Αρέτσο, γενέτειρα του Πετράρχη, του Τζιόρτζιο Βαζάρι. Το Αρέτσο είναι μια πόλη αποκάλυψη για τους λάτρεις της τέχνης της Αναγέννησης. Ξεχωρίζουν οι τοιχογραφίες του Πιέρο Ντέλλα Φραντσέσκα στο ναό του Αγίου Φραγκίσκου, η Πιάτσα Γκράντε και η μεσαιωνική γειτονιά. Χρόνος για να την  περπατήσουμε και να την θαυμάσουμε. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Περούτζια, όπου θα έχουμε χρόνο για περιήγηση στην πόλη, με την υπέροχη Φοντάνα Ματζιόρε, το μέγαρο των Πριόρι, την Εθνική Πινακοθήκη, τον Καθεδρικό Ναό του Σαν Λορέντζο, το Μουσείο σοκολάτας και τη μεσαιωνική γειτονιά που χαρακτηρίζουν το ιστορικό κέντρο της πόλης. Χρόνος για να γευθούμε και να αγοράσουμε τις περίφημες σοκολάτες της Περούτζια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Περούτζια – Γκούμπιο – Ανκόνα

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για τη γραφικότερη μεσαιωνική πόλη, το Γκούμπιο. Εκεί θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη και θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε στη Via Piccardi, θα δούμε το Δουκικό παλάτι και το Palazzo dei Consoli. Στη συνέχεια θα μεταβούμε  στο λιμάνι της Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Απόπλους για το λιμάνι της Πάτρας. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

7η ημέρα: Πάτρα – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη μας, γεμάτοι εντυπώσεις και αναμνήσεις από μια πραγματικά υπέροχη εορταστική εκδρομή.


Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Περιλαμβάνονται
 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή ιδιόκτητα κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες από Πάτρα – Ancona – Πάτρα.
 • Διαμονή στο κεντρικό ξενοδοχείο στην Περούτζια Sangallo Palace Hotel 4*, με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο καθημερινά – εκτός πλοίου).
 • Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν.
 • Πιστοποιημένος ελληνόφωνος ξεναγός.
 • Αρχηγός, συνοδός του Γραφείου μας.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 •  Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Ποτά, φιλοδωρήματα, επιπλέον γεύματα κ.α.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.