1
2
xania-15
3
4
5
Αναχώρηση:

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου

8 ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 520 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 600 €

Χανιά – Ρέθυμνο – Ηράκλειο – Άγιος Νικόλαος

Τάφοι Βενιζέλων – Φαράγγι Σαμαριάς – Ομαλός – Ιερά Μονή Αρκαδίου

Σπήλι – Αγία Γαλήνη – Ιερά Μονή Καλυβιανής – Μάταλα – Φαιστός

Ελούντα – Κνωσός – Μουσείο Καζαντζάκη

1η ημέρα:  Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Πειραιάς – Χανιά (διανυκτέρευση εν πλω)

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το απόγευμα για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Απόπλους και διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ημέρα:  Χανιά – Τάφοι Βενιζέλων – Φαράγγι Σαμαριάς – Ομαλός

Άφιξη στα Χανιά και ξεκινάμε την πρώτη γνωριμία μας με το νησί από τους Τάφους των Βενιζέλων από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στην ελληνική ιστορία. Συνέχεια της επίσκεψης μας το Φαράγγι Σαμαριάς το μεγαλύτερο της Ευρώπης με 18 χιλιόμετρα μήκος, το οποίο ανακηρύχθηκε εθνικός δρυμός το 1962. Μεσημεριανό φαγητό στον Ομαλό, όπου θα γευτείτε παραδοσιακά εδέσματα με συνοδεία ρακής. Επιστροφή στα Χανιά. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας τακτοποίηση και χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο σε μπουφέ. Βραδινή έξοδος στην παλιά πόλη Χανίων. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Χανιά

Αναχώρηση μετά το πρωινό για να πραγματοποιήσουμε επίσκεψη στο  Μάλεμε, το Γερμανικό Νεκροταφείο, το Κολυμπάρι και τη Μονή Γωνιάς αφιερωμένη στη Θεοτόκο την Οδηγήτρια, με αξιόλογη συλλογή εικόνων. Το 1821 χρησιμοποιήθηκε σαν νοσοκομείο και κατά την γερμανική κατοχή ανέπτυξε αντιστασιακή δράση. Επιστροφή στα Χανιά. Ελεύθερος χρόνος για τo μεσημεριανό μας φαγητό. Για όσους επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν το Ναυτικό και Πολεμικό Μουσείο. Δείπνο σε μπουφέ. Προαιρετική βραδινή έξοδος. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Ρέθυμνο – Ιερά Μονή Αρκαδίου

Αναχώρηση μετά το πρωινό για το Ρέθυμνο, μέσω Γεωργιούπολης, παραλιακής κωμόπολης χτισμένη στην πεδιάδα του Αργυρού ή Αρμυρούπολη όπως λεγόταν, η οποία μετονομάστηκε προς τιμήν του Γεωργίου Α” Ύπατου Αρμοστή της Κρήτης. Επίσκεψη στην ιστορική Μονή Αρκαδίου, η οποία χτίστηκε το 16ο αιώνα. Εκεί έγινε το ολοκαύτωμα του 1866 επί Τουρκοκρατίας και ήταν η αιτία για την απελευθέρωση της Κρήτης. Κτισμένο σε ένα οροπέδιο στα βόρεια του Ψηλορείτη με τα φρουριακά συγκροτήματα, το Αρκάδι είναι το Ιερό σύμβολο Ελευθερίας. Χρόνος για προσκύνημα. Στάση για το μεσημεριανό μας φαγητό στην γραφική παραλία Ρεθύμνου. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος για ξεκούραση. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη του Ρεθύμνου, όπου μπορούμε να θαυμάσουμε μεταξύ άλλων, στοιχεία Βενετσιάνικης και Οθωμανικής αρχιτεκτονικής, μιναρέδες, το φρούριο Φορτέτζα και το Ενετικό λιμάνι. Διανυκτέρευση.


5η ημέρα: Σπήλι – Αγία Γαλήνη – Ιερά Μονή Καλυβιανής – Μάταλα – Φαιστός – Ηράκλειο

Αναχώρηση μετά το πρωινό για το Ηράκλειο. Στάση στο χωριό Σπήλι με τις πηγές. Επόμενη στάση το χωριό Αγία Γαλήνη, ένα από τα πιο τουριστικά χωριά του νησιού. Χρόνος για περιήγηση και στη συνέχεια ακλουθώντας μια θαυμάσια διαδρομή, μέσω Μοίρες – Τυμπάκι, άφιξη στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής για προσκύνημα. Επόμενη επίσκεψη ο Αρχαιολογικός χώρος Φαιστού. Η Φαιστός ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μινωική πόλη και είναι χτισμένη σε λόφο, ώστε να έχει πανοραμική θέα προς όλα τα σημεία του ορίζοντα. Χρόνος για επίσκεψη. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στα Μάταλα με τις γνωστές σπηλιές που ανάγονται στην Μινωική Εποχή και κατοικήθηκαν τη δεκαετία του ’70 από τα παιδιά των λουλουδιών (Χίπις). Χρόνος για το μεσημεριανό μας φαγητό. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.


6η ημέρα: Ηράκλειο – Άγιος Νικόλαος – Ελούντα (προαιρετική εκδρομή στη Σπιναλόγκα)

Αναχώρηση μετά το πρωινό από το ξενοδοχείο μας. Στάση για τον πρωινό μας καφέ στον Άγιο Νικόλαο. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Ελούντα, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για περιήγηση και μεσημεριανό φαγητό. Προαιρετικά μπορείτε να επισκεφθείτε τη Σπιναλόγκα, το μικρό νησάκι το οποίο βρίσκεται στην είσοδο της λιμνοθάλασσας της Ελούντας και βόρεια του κόλπου Μιραμπέλου. Η ιστορία του νησιού εξακολουθεί να προκαλεί δέος, αφού έχει υπάρξει ενετικό οχυρό, καστροπολιτεία, καταφύγιο επαναστατών και τόπος εξορίας λεπρών. Τόσο από κατασκευαστική και αρχιτεκτονική άποψη, όσο και από αισθητική του όλου τοπίου, το νησί ακόμη διατηρεί την αξεπέραστη ομορφιά του. Επιστροφή στο Ηράκλειο και το ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Ηράκλειο - Κνωσός – Σπίτι Μουσείο Καζαντζάκη – Λιμάνι Ηρακλείου

Αναχώρηση μετά το πρωινό για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο Κνωσού. Θα ξεναγηθούμε στα παλάτια του βασιλιά Μίνωα και του Μινώταυρου, εκεί όπου γεννήθηκε ο Αρχαιότερος Ευρωπαϊκός Πολιτισμός, ο Μινωικός. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μουσείο Καζαντζάκη που βρίσκεται στο διαμορφωμένο πατρικό του σπίτι στη Μυρτιά και είναι αφιερωμένο στο διάσημο κρητικό συγγραφέα. Παρουσιάζει το έργο του Καζαντζάκη σε οκτώ γλώσσες καθώς επίσης και τα πρωτότυπα χειρόγραφα. Μπορείτε επίσης να δείτε κοστούμια που χρησιμοποιούνταν σε μερικές παρουσιάσεις κι ένα μικρό φιλμ που παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του Καζαντζάκη. Συνεχίζοντας θα επιστρέψουμε στο Ηράκλειο, όπου θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, το οποίο φιλοξενεί  σημαντικά εκθέματα από όλη την Κρήτη.  Άφιξη στο λιμάνι, επιβίβαση και  τακτοποίηση στο πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

8η ημέρα: Πειραιάς – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τον δρόμο της επιστροφής. Άφιξη με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Περιλαμβάνονται
 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή ιδιόκτητα κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΠειραιάΧανιά και Ηράκλειο - Πειραιά σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στα Χανιά, μία (1) διανυκτέρευση στο Ρέθυμνο και δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Ηράκλειο, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και 1 δείπνο ή γεύμα καθημερινά).
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός του Γραφείου μας.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • H προαιρετική εκδρομή στη Σπιναλόγκα.
 • Ποτά, φιλοδωρήματα, επιπλέον γεύματα κ.α.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.