1
2
7
3
4
5
6
Αναχώρηση:

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

3 Ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε τρίκλινο δωμάτιο: 160 €
Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 170 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 210 €

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ στην ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

«ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ & ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ»

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΑΝΩ ΧΩΡΑ – ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑ

1η Ημέρα (20/11/20): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Ναύπακτος – Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος – Άνω Χώρα Ορεινής Ναυπακτίας

Συγκέντρωση κι αναχώρηση το πρωί και μέσω Ρίου-Αντίριου, με ενδιάμεση στάση για τον πρωινό μας καφέ, θα φθάσουμε στην παραθαλάσσια καστροπολιτεία της Ναυπάκτου. Πρώτη στάση μας για επίσκεψη, στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος Ναυπάκτου, ένα σύγχρονο Ιερό δημιούργημα των Χριστιανών της Ναυπακτίας. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στους πανέμορφους εξωτερικούς χώρους και για προσκύνημα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το σήμα κατατεθέν της Ναυπάκτου, το λιμάνι της, που είναι η καρδιά της πόλης, και όχι άδικα. Ελεύθερο μεσημεριανό γεύμα με θέα το κάστρο της. Ανεβαίνουμε προς την Τερψιθέα, ορεινό χωριό σε υψόμετρο 750 μέτρων, κατόπιν στην Ελατού, ένα πανέμορφο χωριουδάκι με πέτρινα σπίτια, κόκκινες κεραμιδοσκεπές, πέτρινα καλντερίμια κι έπειτα στην Άνω Χώρα. Κτισμένος αμφιθεατρικά στην πλαγιά του Κόρακα, κάτω από τις τελευταίες κορυφές της Πίνδου, ο οικισμός είναι γνωστός ιστορικά και με το όνομα Μεγάλη Λομποτινά. Η Άνω Χώρα, σε υψόμετρο 1.050 μέτρων, αποτελεί συνέχεια του φυσικού κάλλους που έχουμε συναντήσει μέχρι τώρα στη διαδρομή μας και εμπλουτίζεται από καστανιές, γι’ αυτό οι ντόπιοι κάτοικοι έχουν καθιερώσει την ετήσια παραδοσιακή γιορτή του κάστανου. Εκτός από κεφαλοχώρι, αποτελεί και έναν αναπτυγμένο τουριστικό προορισμό. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Επίσκεψη στο «Στέκι Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη», ένας χώρος με δίσκους βινυλίου και κασέτες, όπου ο πελάτης μόνος του, κάνει επιλογή μουσικής του γνωστού λαϊκού τραγουδιστή. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα (21/11/20): «Κυνήγι & Μαγείρεμα Μανιταριών»

Πλούσιο πρωινό πρόγευμα και αναχώρηση για το μοναδικό «κυνήγι» μας. Απολαμβάνουμε τη φύση. Αναρίθμητα τα είδη μανιταριών που συναντά κανείς στο δάσος της Ορεινής Ναυπακτίας. Τόσο ποικιλόμορφα και ιδιαίτερα που σαγηνεύουν όποιον τα βρει, ώστε να επιθυμεί να τα γευτεί. Προσοχή όμως, γιατί δεν είναι όλα τα μανιτάρια αθώα. Έμπειρος μανιταρολόγος και γνώστης των ιδιαιτεροτήτων τους, μας κατευθύνει σε ένα κυνήγι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Ακολουθώντας τις οδηγίες του, συλλέγουμε μονάχα τα βρώσιμα μανιτάρια. Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο, μαθαίνουμε να τα καθαρίζουμε σωστά και τα μαγειρεύουμε με όλο μας το μεράκι. Ταξιδέψτε σε μια γευσιγνωσία άγριων μανιταριών. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα (22/11/20): Αμπελακιώτισσα (Κόζιτσα) – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για να γνωρίσουμε το Λαογραφικό Μουσείο και τον νερόμυλο. Κατόπιν, αναχωρούμε για να γνωρίσουμε και πιο πέρα από την Άνω Χώρα. Στα 900μ. υψόμετρο και με θέα το φαράγγι Κάκκαβου, βρίσκεται η Αμπελακιώτισσα. Εκτός από την καταπληκτική διαδρομή, τη θέα στο φαράγγι, και την επιβλητική βουνοκορφή Τσεκούρα, είναι γνωστή γιατί εδώ βρίσκεται η Ιερά Μονή της Παναγίας της Αμπελακιώτισσας.  Εδώ λοιπόν το 1455, βρέθηκε από ποιμένες η εικόνα της Θεοτόκου, κρεμασμένη σ” ένα δέντρο! Ο θρύλος θέλει να «έρχεται» από τα Αμπελάκια της Θεσσαλίας με θαυματουργό τρόπο. Όταν οι Τούρκοι εισέβαλαν στη θεσσαλική πεδιάδα, έκαψαν το εκεί μοναστήρι και πέταξαν το εικόνισμα στον Πηνειό. Το 1456 με τη συνδρομή των Αμπελακιωτών θεμελιώθηκε ο ναός, ενώ το 1469 δημιουργήθηκαν οι πρώτοι μοναστικοί πυρήνες. Το μοναστήρι λόγω των πλούσιων εκκλησιαστικών του κειμηλίων έχει χαρακτηριστεί ως «ιερά κιβωτός της Ναυπακτίας»: εκτός από την εικόνα της Παναγίας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, στη Μονή φυλάσσονται σημαντικά κειμήλια όπως ο χρυσοκέντητος σπάνιος επιτάφιος, έργο της φημισμένης  κεντήστρας Μαριώρας από την Κωνσταντινούπολη (1735) και η λάρνακα του Αγίου Πολυκάρπου. Χρόνος για επίσκεψη και προσκύνημα και αναχώρηση για τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Περιλαμβάνονται
 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Άνω Χώρα Ορεινής Ναυπακτίας, στο ξενοδοχείο Crystal Mountain Hotel με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο).
 • Έμπειρος μανιταρολόγος και «κυνήγι» μανιταριών.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 1,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Ποτά, φιλοδωρήματα, επιπλέον γεύματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.