megalo-xorio
prousiotisa
karpenisi
krikello
korysxades1
1
7
6
4
5
3
2
1
Αναχώρηση:

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

3 Ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε τρίκλινο δωμάτιο: 165 €
Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 175 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 220 €

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ΗΜΕΡΗΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

με Πεζοπορικές Εξορμήσεις (προαιρετικές)

 

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΠΑΛΑΙΟ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ

ΠΡΟΥΣΟΣ – Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ – ΜΕΣΟΣΤΡΑΤΙ

MΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ – ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ – ΚΛΑΥΣΙ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΡΕΜΜΕΝΟΥ – ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΪΑ CAPRINUS

1η Ημέρα (31/12/2020): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Μικρό Χωριό – Καρπενήσι

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί, με ενδιάμεση στάση για τον πρωινό μας καφέ. Στη συνέχεια αναχώρηση για Καρπενήσι. Άφιξη στο Παλαιό Μικρό Χωριό, ένα καταπράσινο τοπίο, στους πρόποδες του όρους Χελιδόνα πάνω από την λαγκάδα της Ποταμιάς που διασχίζει ο Καρπενησιώτης, όπου κυριαρχούν έλατα, καστανιές, καρυδιές, βελανιδιές, βατομουριές, κρανιές. Από την πλατεία του χωριού θα ξεκινήσει η πεζοπορική διαδρομή μας, σε βατό μονοπάτι, όπου θα συναντήσουμε τον Άγιο Σώστη, ένα γραφικό εξωκκλήσι στην ανατολική άκρη του χωριού. Είναι το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής που η λαϊκή παράδοση το θέλει Αη-Σώστη, γιατί εδώ «σώθηκε» η εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας. Το σημερινό εκκλησάκι του Αη-Σώστη, σύμφωνα με την παράδοση, χτίσθηκε πάνω στα ερείπια παλαιότερου ναού γύρω στα 1870, στη σκιά ενός αιωνόβιου πουρναριού να αναδίδει ευωδιά απ’ το παρελθόν. Μετά από 1,5 περίπου ώρα, θα επιστρέψουμε στην πλατεία του χωριού και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας και χρόνος για τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν σε επιλεγμένο μουσικό μεζεδοπωλείο, με πλούσιο μενού και ορχήστρα μουσικής για διασκέδαση και χορό. Διανυκτέρευση.

 

! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !

 

2η Ημέρα (01/01/2021): Προυσός – Ιερά Μονή Προυσιώτισσας – Αλλαντοποιείο Στρεμμένου – Μεσοστράτι – Μεγάλο Χωριό – Καρπενήσι

Αναχώρηση μετά το πρωινό για τον Προυσό, για να επισκεφθούμε το περίφημο Μοναστήρι της Παναγίας Προυσιώτισσας, το οποίο είναι χτισμένο σε απότομο βράχο με πανοραμική θέα και πολλοί το ονομάζουν «Σπίτι της Παναγίας», καθώς κατά την παράδοση το μοναστήρι χτίστηκε στο σημείο το οποίο επέλεξε με θαυματουργό τρόπο η Υπεραγία Θεοτόκος. Χρόνος ελεύθερος για προσκύνημα και στη συνέχεια έναρξη της πεζοπορικής διαδρομής μας. Στην πορεία μας θα περάσουμε το Προυσιώτικο Ρέμα, ενώ στα Τσικναίικα θα δούμε και τα χαλάσματα από τον Μύλο του Πασσιά. Το μονοπάτι θα μας οδηγήσει στο Αλλαντοποιείο Στρεμμένου, το οποίο άρχισε να λειτουργεί το 1992 και είναι η μοναδική μονάδα στη χώρα που παράγει προϊόντα φυσικής ωρίμανσης, δίχως να γίνεται πρόσμιξη συντηρητικών. Τα προϊόντα της εταιρείας είναι εμπλουτισμένα με φυσικά αρώματα και συνταγές που τα κάνουν περιζήτητα εντός και εκτός Ελλάδος. Στο δάσος του Στρογγυλοβουνίου, δίπλα στο αλλαντοποιείο, βρίσκεται η όμορφη γουρουνοφάρμα της μονάδας. Εκεί, εκτός από τις γνωστές ράτσες χοίρων γίνεται και η εκτροφή διασταυρωμένου αγριόχοιρου για τη παραγωγή εκλεκτών αλλαντικών από την άγρια φύση. Χρόνος για επίσκεψη στο αλλαντοποιείο και αναχώρηση για το χωριό Μεσοστράτι, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Στη συνέχεια της διαδρομής μας το Μεγάλο Χωριό, περιοχή μοναδικής ομορφιάς στους πρόποδες του βουνού Καλιακούδα, με τα εκατομμύρια αιωνόβια έλατα. Χρόνος για επίσκεψη στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Μεγάλου Χωριού που στεγάζεται σε ένα παλιό πέτρινο αρχοντικό πλήρως ανακαινισμένο τριών επιπέδων, αλλά και για τον απογευματινό μας καφέ. Προτείνουμε να δοκιμάσετε το περίφημο γαλακτομπούρεκο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα (02/02/2021): Μικροζυθοποιΐα Caprinus - Κεφαλόβρυσο – Κλαυσί – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Αναχώρηση μετά το πρωινό για να επισκεφθούμε τη Μικροζυθοποιΐα Caprinus στο χωριό Γάβρος. Carpinus είναι το όνομα του φυλλοβόλου δέντρου Γάβρος κοινότατου στη περιοχή του Καρπενησίου, που ίσως έδωσε το όνομά του στη πόλη. Αναχώρηση για το πανέμορφο Κεφαλόβρυσο, όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορική διαδρομή μας. Από το Κεφαλόβρυσο, όπου σκοτώθηκε ο ήρωας του ’21 Μάρκος Μπότσαρης, ακολουθούμε μονοπάτι μέσα σε όμορφο ελατόδασος και δίπλα στον Καρπενησιώτη ποταμό. Περνάμε από το μονότοξο, πέτρινο γεφύρι του Καρπενησιώτη και φτάνουμε στο γραφικό χωριό Κλαυσί. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής, με ενδιάμεση στάση για καφέ. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί,

με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

*Σημείωση*: Λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας Covid-19 και με στόχο την προστασία των συμμετεχόντων, η πληρότητα των θέσεων στο πούλμαν είναι 65%, με παράλληλη τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής.

Επικοινωνία

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Επιλέξτε σκοπό επικοινωνίας

captcha
εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε

  

Τύπος Πεζοπορικής Εκδρομής:
 • Πρώτη πεζοπορική διαδρομή

31.12.2020 / Παλαιό Μικρό Χωριό – Εκκλησάκι Άγιος Σώστης

— Ώρες πορείας: 1,5

— Βαθμός δυσκολίας: 1 – Εύκολη

— Μήκος διαδρομής: 4 χλμ.

— Υψομετρική διαφορά: (+ -) 60 μ.

 

 • Δεύτερη πεζοπορική διαδρομή

01.01.2021 / Ιερά Μονή Προυσιώτισσας – Αλλαντοποιείο Στρεμμένου

— Ώρες πορείας: 1,5

— Βαθμός δυσκολίας: 1 – Εύκολη

— Μήκος διαδρομής: 3 χλμ.

— Υψομετρική διαφορά: (+ -) 70 μ.

 

 • Τρίτη πεζοπορική διαδρομή

02.01.2021 / Κεφαλόβρυσο – Κλαυσί

— Ώρες πορείας: 3

— Βαθμός δυσκολίας: 1 – Εύκολη

— Μήκος διαδρομής: 5 χλμ.

— Υψομετρική διαφορά: (+ -) 100 μ.

Εξοπλισμός:
 • Αθλητική ένδυση κατάλληλη για την πεζοπορία (ανάλογη της εποχής).
 • Πεζοπορικά μποτάκια (για περπάτημα σε δύσβατο έδαφος – αντιολισθητικές σόλες).
 • Αδιάβροχο/αντιανεμικό.
 • Σακίδιο για την μεταφορά, με όλα τα απαραίτητα στην πλάτη μας.
 • Καπέλο.
 • Για την άνετη πεζοπορία και την καλύτερη ισορροπία, προτείνουμε χρήση μπατόν (μπαστούνια πεζοπορίας).
 • Μπουκάλι με νερό και κάποια ελαφριά σνακ.
 • Δεύτερο σετ ρούχων (θα παραμείνει στο πούλμαν κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας).
Περιλαμβάνονται:
 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Καρπενήσι, στο ξενοδοχείο Anesis Deluxe Hotel με πρωινό.
 • Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν σε επιλεγμένο μουσικό μεζεδοπωλείο, με πλούσιο μενού και ορχήστρα μουσικής για διασκέδαση και χορό.
 • Αρχηγός (πιστοποιημένος συνοδός βουνού) της Εταιρείας μας.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 1,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.